DUGOGODIŠNJA BORBA

Megan Fox progovorila o poremećaju od kojeg pati: ‘Nikad, ali baš nikad nisam se dobro osjećala u svome tijelu‘

U specijalnom izdanju magazina s kupaćim kostimima glumica je otvorila dušu govoreći o poremećaju s kojim se bori od djetinjstva

Megan Fox

 Fredericks Of Hollywood Via Bestimage/Bestimage/Profimedia/Fredericks Of Hollywood Via Bestimage/bestimage/profimedia

Glumica Megan Fox (37), poduzetnica i televizijsko lice Martha Stewart (81), transrodna glazbenica Kim Petras (30) te model i glumica Brooks Nader (28), zvijezde su ovogodišnjeg specijalnog izdanja magazina Sports Illustrated posvećenog kupaćim kostimima. Mnoge lijepe žene krasile su naslovnice ovog specijala tijekom godina, a u skladu s vremenom i promjenama u društvu, posljednjih godina to nisu samo supermodeli, mlađahne starlete ili pjevačice nego "moćne žene" iz različitih društvenih sfera.

image

Megan Fox

Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Martha Stewart u intervjuu je progovorila kako se osjećala kao najstarija žena ikad na naslovnici ovog specijalnog izdanja, a Kim Petras, poznata kao jedna od najmlađih osoba koje su promijenile spol pričala o svojem životu. Brooks Nader, kojoj je ovo peta naslovnica za redom u posljednjih pet godina, priča o svojem iskustvu i osnaživanju žena.

Megan Fox, čija je fotografija u kupaćem kostimu načinjenom od školjki povezanih s lančićima s prozirnim perlicama, u najavi specijala SI, izazivala najviše pozornosti, progovorila je o životu s tjelesnom dismorfijom, psihičkim poremećajem s kojim se nosi - oduvijek.

Tjelesni dismorfni poremećaj stručnjaci opisuju kao zaokupljenost umišljenom manom tjelesnog izgleda ili pretjerano iskrivljen doživljaj nekog beznačajnog tjelesnog defekta. A kada takav iskrivljeni doživljaj vlastitog tijela uzrokuje poteškoće u bilo kojem segmentu života, tada se smatra mentalnim poremećajem.

image

Megan Fox i Machine Gun Kelly

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Glumica, po mnogima jedna od najljepših žena u Hollywoodu, priznala je kako se nikad nije dobro osjećala u svojem tijelu, nikad se sama sebi nije sviđala i uvijek je radila nešto da bi joj bilo "ugodnije u vlastitoj koži".

Zvijezda ‘Transformera‘, koja se trenutno pokušava pomiriti s bivšim zaručnikom, glazbenikom Machine Gun Kellyjem, razgovor za magazin započela je doslovno riječima - "Imam tjelesnu dismorfiju. Sebe ne vidim onakvom kakvu me drugi ljudi vide".

Glumica je ispričala kako se nikad nije osjećala samopouzdano gledajući se u ogledalo.

image

Megan Fox

Robert Bell/Instar Images/Profimedia/Robert Bell/instar Images/profimedia

- Ne postoji trenutak u mojem životu u kojem sam voljela svoje tijelo - rekla je - Niti jedan jedini.

Dodala je kako je problem započeo vrlo rano.

- Još dok sam bila malena, bila sam opsjednuta izgledom, pitala sam se "Trebam li ovako izgledati?" - objasnila je i dodala kako problem nije bio u njezinu okruženju i pritisku - Odrasla sam u vrlo religioznoj obitelji, tijelo nikad nije bilo bitan čimbenik u životu.

Megan je zaključila kako do kraja života neće prestati brinuti zbog svojeg izgleda.

- Moj put prema većoj ljubavi prema samoj sebi nikada neće završiti, mislim - kazala je.

Glumica koja trenutno ima nekoliko projekata, među ostalima i ulogu u "Plaćenicima 4", prvi je put o problemu s dismorfijom progovorila u intervjuu za britansko izdanje magazina GQ. Tada je rekla da se oduvijek nosi s dubokom nesigurnošću oko svojeg izgleda.

- Možete pogledati nekog i pomisliti kako je ta osoba lijepa, prekrasna, a život joj je zasigurno jednostavan zbog toga. No, mnogo puta to je jako daleko od istine. Ljepota ne znači i da je netko siguran u sebe.

image

Glumica sa svojim sinovima početkom 2023.

Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia/Theimagedirect.com/the Image Direct/profimedia

Njezin partner Machine Gun Kelly (pravim imenom Colson Baker) rekao je tada da je otvorenost njegove partnerice o ovim temama pomogla i njemu.

- Shvatio sam da ne možeš sakriti svoje traume, da moraš raditi na njima - rekao je glazbenik s kojim se Fox zaručila prošle godine. Ona se 2021. godine razvela od Briana Austina Greena, nakon 11 godina braka u kojem su dobili tri sina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:21