DIRLJIVO PISMO

Lorde u emotivnom obraćanju poručila fanovima: ‘Borim se s bolešću i slomljenim srcem. Boli me cijelo vrijeme‘

Pjevačica je u pismu rekla da je prestala ujutro uzimati ‘malu žutu pilulu‘ koju je uzimala od svoje 15. godine

Lorde u Glastonburyju

 Avalon/Profimedia/

Novozelandska pjevačica hrvatskih korijena, Lorde (26) poslala je iznimno emocionalno pismo svojim fanovima. U pismu, koje su neki fanovi prenijeli na društvene mreže, otkrila je da se bori s bolešću i slomljenim srcem. Nije precizirala o čemu se radi.

Proteklih godina ona je otvoreno govorila o svojem zdravlju, problemima s tjeskobom i strahu od javnog nastupa koji je bio toliko brutalan da bi nakon nekoliko nastupa morala pauzirati da dođe k sebi. Lorde, inače, svojim najvjernijim fanovima redovito šalje pisma.

Lorde, pravim imenom Ella Marija Lani Yelich-O‘Connor, napisala je u ovom pismu kako je prestala uzimati lijek koji uzima već 11 godina, jer "pokušava slušati svoje tijelo".

- Moje tijelo je doista pod upalom, pokušava mi nešto poručiti. Ja mu želim pomoći, ali ništa ne pomaže pa sam frustrirana - napisala je pjevačica - Crijeva mi ne rade kako treba, koža mi je gora no ikad, nekoliko puta mi je pozlilo. Ranije ove godine sam shvatila da mi je teško slušati svoje tijelo, da je to nešto što nikad nisam naučila.

Opisala je kako to sada pokušava naučiti, no jako joj je teško.

- Postala sam potpuno svjesna kako sam ga cijelo vrijeme ignorirala ili mu nisam davala ono što mu treba. Živcirala sam se zbog "bori se ili bježi" reakcije, uzela bih šaku tableta i gurala dalje - napisala je i dodala - Malu žutu pilulu koju sam uzimala svakog jutra, tisuće jutara od svoje 15 godine, prestala sam uzimati prije pet dana. Vidjet ćemo kako će to ići.

Osim zdravstvenih problema, pjevačica je napisala kao se mora nositi sa "slomljenim srcem". Nije govorila o svojoj vezi s dečkom Justinom Warrenom (42), no mnogi su zaključili da je njihova priča završena. O njihovoj se vezi počelo govoriti kada su, 2016. godine, snimljeni kako uživaju u druženju na plaži. No, Warren, koji radi u glazbenoj industriji, negirao je vezu. U listopadu 2021. godine Lorde se pojavila na jednom crvenom tepihu i svi su primijetili dijamantni prsten na prstenjaku pa se počelo govorkati da su zaručeni, no glasine nikad nisu potvrđene. Njih su dvoje posljednji put snimljeni zajedno ove godine u ožujku.

image

Lorde i Justin Warren 2021. godine

Diggzy/jesal/Shutterstock Editorial/Profimedia/Diggzy/jesal/shutterstock Editorial/profimedia

- Srce mi je ponovno slomljeno. Drugačije je ovaj put, ali opet isto. Boli cijelo vrijeme, zaboravim zašto, a onda se sjetim. Ne pokušavam se sakriti od boli. Sada razumijem da bol nije nešto od čega se treba skrivati i da u tom suživotu postoji velika ljepota. - napisala je pomalo filozofski i nastavila - No ponekad sam bolesna od života sa samom sobom. Jedem čokoladu i pokušavam manipulirati endorfinima, vratiti osjećaj sreće na Uskršnje jutro. Sjedam u vremenski stroj i čekam da se pokrene, ali on još uvijek nije izmišljen.

Usprkos svim nevoljama, Lorde tvrdi da na 2023. godinu gleda pozitivno.

- Gledat ću je pozitivno i s poštovanjem, znajući da je to godina u kojoj je sve sjelo na svoje mjesto, godina u kojoj sam prešla u novu fazu i da sam, usprkos svemu, uzbuđena. Ali, teško je kada ste unutra - napisala je.

Dobitnica dva Grammyja ovaj put nije rekla ništa o tome kada će biti objavljen njezin novi album, na kojem će, navodno, biti i nekoliko "uzbudljivih suradnji". Ona trenutno živi u Londonu, nastupa najviše na festivalima širom Europe i promovira svoje nove pjesme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 00:15