SANREMO PUN ZVIJEZDA

Kraljevi zabave pripremaju spektakl: Stižu Maneskin, Ornella Muti, a možda i J.Lo i Ben Affleck

Talijanski mediji pišu da bi ove godine mogli doći i ‘oskarovac‘ Roberto Benigni, kantautor Cesare Cremonini, pjevačica Laura Pausini...

Maneskin

 Frazer Harrison/Getty Images/AFP

Sve je spremno za tradicionalni Festival talijanske kancone u Sanremu, najveći televizijski spektakl kraljeva tv zabave, Talijana, od kojih će, njih najmanje petnaest milijuna tijekom pet festivalskih večeri gotovo pa pobožno pratiti zbivanja u teatru Ariston. Voditelj i umjetnički direktor Amadeus (60) tijekom proteklog tjedna obećao je još jedan glazbeni, produkcijski i medijski spektakl, a koliko RAI podržava svoj najpopularniji festival lijepo se moglo vidjeti u posljednjih desetak dana, jer su mnoge emisije na talijanskoj televiziji bile posvećene upravo festivalu.

Počelo je klasično: emisijama u kojima su se predstavili ovogodišnji natjecatelji među kojima će se u subotu u velikom finalu odabrati pobjednik Sanrema, odnosno ovogodišnji talijanski predstavnik na Eurosongu što će se u svibnju održati u Torinu. Potom su u specijalnoj emisiji gostovali eurovizijski pobjednici, članovi grupe Måneskin, predvođeni preslatkim Damianom Davidom. Zbog korone je bend morao odgoditi već gotovo rasprodanu europsku turneju, ali, naravno, ne i nastup na Sanremu, gdje na binu izlaze sutra (utorak), već prve festivalske večeri, te tako otvaraju Festival.

Potom su se u specijalnim emisijama pjevačke legende na RAI-ju prisjećale svojih nastupa u Aristonu, a zbog Sanrema je RAI prošlog tjedna organizirao i posebnu dvosatnu kviz emisiju tijekom koje su natjecatelji pokazali koliko znaju o Sanremu.

Popratni neželjeni dio i ovogodišnjeg petodnevnog događanja bit će korona. Maske, testovi, dezificijensi, rukavice, ali i velika želja za zabavom okupili su sve sudionike još proteklog vikenda. Izvođači su svakih 48 sati na testiranju, nitko ne želi biti pozitivan na festivalu što će ga uz Amadeusa (60) ove godine svake večeri voditi po jedna slavna suvoditeljica.

U utorak će se tako na pozornici pojaviti poznata talijanska glumica Ornella Muti (66), u srijedu glumica Lorena Cesarini (35), u četvrtak pjevačica i model Drujsilla Foer (77), u petak glumica Maria Chiara Giannetta (29), dok će finale uz Amadeusa voditi glumica Sabrina Ferilli (57). Da, Talijani, kraljevi televizijske zabave, očito je, godinama i iskustvu, što se voditelja tiče, definitivno daju prednost pred mladim lijepim licima. Koliko pažnje posvećuju tradiciji, jasno je i po tome što se, na radost publike, vraća i cover večer koja će se održati u petak a na kojoj će pjevači nastupiti s hitovima iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ne samo talijanskim nego i inozemnim, pa će tako Elisa otpjevati 'What a feeling' iz filma 'Flashdance', Yujman i Rita Marcotulli 'My Way', Noemi će pokušati parirati Arethi Franklin pjevajući 'You Make me Feel'...

Za ljubitelje domaće talijanske glazbe će u toj večeri Dargen D'Amico izvesti pjesmu 'La Bambola', dok će Achille Lauro u duetu s Loredanam Bertè otpjevati 'Sei bellissima'...

Na Sanremu se inače ove godine natječu legende poput Giannija Morandija, Massima Ranierija i Ive Zannichi, ali i popularni glazbenici poput Mahmooda koji ove godine nastupa u duetu s Blancom. Mahmood je s pjesmom 'Soldi' Italiju predstavljao 2019. godine na Eurosongu u Tel Avivu, a kako je završio na visokom drugom mjestu, nema razloga da na Sanremu ponovo ne pokuša izboriti kartu za Eurosong.

Glavne goste Sanrema Amadeus, koji je proteklih godina na festival doveo Zlatana Ibrahimovića, Novaka Đokovića, Ditu von Teese ... ne želi otkriti. Talijanski mediji pišu da bi ove godine to mogli biti 'oskarovac' Roberto Benigni, kantautor Cesare Cremonini, pjevačica Laura Pausini, glumac Raoul Bova (koji će u kultnoj Raievoj seriji 'Don Matteo' uskoro glumiti naslovnog junaka), glumice Gaia Girace i Margherita Mazzucco (poznate po ulogama u seriji 'Genijalna prijateljica'), te osvajači svjetskih top lista, grupa Meduza, poznata po hitovima 'Piece Of Your Heart', 'Lose Control', 'Tell it to my Heart'...

Uz to, poznato je da je Amadeusova ogromna želja da na Sanremu ugosti Jennifer Lopez i njenog partnera Bena Afflecka, no hoće li je zbog korone moći i realizirati zasad još nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:59