DRUGA STRANA

Kći zatražila zabranu prilaska, bivša ga maltretira: ‘Otvara lažne profile i piše da sam zlostavljač‘

U petak će se održati sudska rasprava o zahtjevu glumčeve kćeri koja traži da se njezinom ocu zabrani prilazak

Ioan Gruffudd 

 Scott Garfitt/Pa Images/Profimedia/Scott Garfitt/pa Images/profimedia

Glumac Ioan Gruffudd optužio je bivšu suprugu Alice Evans da je postavila lažne Twitter račune kako bi njega i njegovu novu djevojku Biancu Wallace okarakterizirala kao zlostavljače djece, tvrdi ekskluzivno Daily Mail. U sudskim dokumentima koje je Mail Online dobio na uvid, zvijezda "Fantastične četvorke" navodi da je Evans, također glumica, vrištala na Gruffudda ispred njegove kuće u Los Angelesu i nazvala ga "jebenim zlostavljačem" i "zlostavljačkim ku**em" ispred njihove 13-godišnje kćeri Elle.

image

Ioan Gruffudd i Ella

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Gruffudd (49) također tvrdi da je Evans (54) opetovano kršila trogodišnju zabranu prilaska što je rezultiralo kaznenom prijavom te da mu se koristeći trenutak kada mu je predavala djecu, pokazivala, točnije nije nosila donje rublje. Ovi navodi nalaze se u dokumentima podnesenim Vrhovnom sudu u Los Angelesu nakon što je prije nekoliko tjedana Ella podnijela zahtjev za privremenu zabranu prilaska svom ocu i Wallace (30).

Taj Gruffuddov podnesak sadrži i tvrdnje da je Evans objavila "tisuće lažnih, prijetećih i uznemirujućih objava" o njemu, da Ellu školuje kod kuće, ali ga nije obavijestila o tome, da se njegova bivša supruga miješa u terapiju njihovih kćeri i da one propuštaju terapije. Ella je inače podnijela zahtjev za zaštitu od Wallaceina uznemiravanja, s kojim Gruffudd izlazi od 2021. Zahtjev će se saslušati na sudu ovog petka. Zabrana prilaska zatražena je nakon incidenta u kući para u svibnju dok su Ella i njezina devetogodišnja sestra Elsie bile u posjetu.

image

Alice Evans, Ella Gruffudd, Elsie Gruffudd i Ioan Gruffudd 2018.

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Mediapunch/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Ova grozna obiteljska drama započela je kada je Gruffudd ostavio svoju tadašnju suprugu Evans 2021. nakon 14 godina braka i ubrzo zatražio razvod. Godinu dana poslije zatražio je da se njegovoj bivšoj supruzi izda zabrana prilaska zbog nasilja u obitelji, što mu je u konačnici i odobreno, a ta zabrana sprječavala je Evans da spominje glumca na društvenim mrežama tri godine.

image

Ioan Gruffudd i Bianca Wallace

Valery Hache/Afp/Profimedia/

Međutim Gruffudd je u sudskim dokumentima rekao: "Na Twitteru je otvoren niz anonimnih računa na kojima su Biancu i mene imenovali ‘zlostavljačima djece‘ i iznosili nevjerojatno klevetničke tvrdnje. Alice je mnogo puta pogriješila s ovim računima, jasno dajući do znanja da su ‘anonimni‘ računi njezini računi. Alice je objavila tisuće lažnih, prijetećih i uznemirujućih objava o meni na društvenim mrežama, a medijima je davala lažne i uznemirujuće izjave o meni", stoji u podnesku.

I Gruffudd i Evans traže skrbništvo nad djecom, a oboje kažu i da nemaju novaca. U medijima je Gruffudd također rekao da je Evans iskoristila Ellu da zlostavlja njega i Wallace.

U ključnom dijelu dokumenta Gruffudd govori o događaju, kada je prvi put odveo Elsie i Ellu u svoj dom kako bi se susreli s Wallace, u namjeri da svi zajedno sjednu i razgovaraju. Rekao je da je angažirao dr. Geryja LeGagnouxa, psihologa koji je dječji terapeut i trener roditeljstva, da mu pomogne s djecom i njihovom predstavljanju Wallace 26. svibnja.

Međutim prvi susret prošao je katastrofalno. Njegova nova partnerica poticala je djevojčice da se igraju s njihovim psom Bubba Bearom, no one su ga tvrdi glumac, odgurnule nogama. Ella je zatim izvadila svoj telefon i napravila video obilazak imanja na FaceTimeu dajući svojim prijateljima negativan opis mjesta.

image

ianca Wallace i Ioan Gruffudd

Splashnews.com/Splash/Profimedia/

"Ella je ušla u moju i Biancinu spavaću sobu. Pošao sam za njom i zamolio je da prekine razgovor i sjedne i porazgovara. Ponovila je da ne želi biti tamo. Postajala je sve glasnija. Otišla je do hladnjaka i prolila mlijeko po našem krevetu. Nisam bio ljut, bio sam šokiran i nisam znao što učiniti", opisao je incident o kojem sada bruji cijeli svijet. Ella je tada napisala prostote sa senfom, rasprskala ga uokolo i pri tome, kako stoji u podnesku, i dalje telefonirala.

"Opet nisam reagirao, nego sam pokušao izgladiti i reći njoj i njezinim prijateljima na FaceTimeu da to nije cool i da nije lijepo. Postajalo mi je jasno da je Elli hitno potrebna pomoć zbog mentalnog zdravlja. Bianca je stajala kraj vrata praonice. Ella je ispružila ruku kako bi gurnula Biancu s puta i u isto vrijeme rekla: ‘Ne diraj me, je*eno go*no.‘ Bianca je ostala smirena. Ella je zatim po mojoj glavi prosula zobene pahuljice", tvrdi Gruffudd.

Ellina izjava u sudskim dokumentima koju je dala početkom mjeseca razlikuje se od očeve. Tinejdžerica tvrdi da joj je Wallace ‘zalupila vratima na glavi‘ i ostavila je u ‘modricama‘ dok je pokušavala pobjeći iz njihovog doma nakon žestoke svađe. Ali Gruffudd u svom iskazu kaže da je Ella zapravo gurnula ruku u vrata dok su se zatvarala.

"Dok sam bio u kuhinji i čistio pahuljice sa svoje kose i odjeće, Bianca me dozvala. Vidljivo je drhtala i bila je uznemirena. Rekla mi je da je Ella, kad je pokušala zatvoriti ulazna vrata, gurnula ruku u vrata dok su se zatvarala. Rekla je da su djeca pobjegla iz kuće i da ih pratim", navodi.

Gruffudd je rekao da je slijedio kćeri, ali Ella mu je viknula da će zvati policiju, a djevojčice su potom istrčale kroz vrata garaže. Kada ih je sustigao, nastavlja, smijale su mu se i nastavile bježati. Na kraju ih je Gruffudd sustigao dok su ulazile u auto oca jedne od Elsienih prijateljica, čovjeka po imenu Dennis.

"Razgovarao sam s Dennisom i dogovorili smo se da će odvesti djevojke do Aliceine kuće, a Bianca i ja ćemo ga slijediti iza kako bismo bili sigurni da su stigle", iznio je svoju stranu priče glumac koji je u podnesku naveo i druge incidentne situacije koje je imao s kćeri, ali prvenstveno s bivšom suprugom koju krivi za loš odnos i manipulaciju djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:00