‘KARLY BITCH‘

Jelena Karleuša: ‘Pomičem granice zadrtog balkanskog mentaliteta! Dosta je jeftinih amaterki u haljinama od 3 dinara‘

Jelena Karleuša po prvi se put oglasila nakon objave novog albuma ‘Alpha‘

Jelena Karleuša

 Instagram/

Srpska pjevačica Jelena Karleuša nakon 10 godina pauze izbacila je novi album ‘Alpha‘, a o pjesmama i spotu ne prestaje se pričati posljednjih dana.

Sada se i sama pjevačica po prvi put oglasila o svemu putem društvenih mreža.

"Jako radi Karlin bič! Evo da vam se po prvi put obratim od izlaska novog albuma. Hvala za rekordan stream, za rekordne preglede, milijune komentara... Čitav koncept albuma, redom svih pjesama i ovog videa koji će teško ikad itko na ovim prostorima u produkcijskom i idejnom smislu ispratiti, osmišljen je da pomakne granice domaće glazbe i pravila showbusinessa na Balkanu. To se od mene i očekivalo. Vjerujem da ima puno onih kojima je potrebno vremena da jednostavno shvate glazbu koja je ispred svog vremena i koja je svjetski trend, ali tako je uvijek bilo sa mnom i balkanskim zadrtim stegama i primitivizmom. Na Balkanu, pogotovo u Srbiji posljednjih je godina došlo do šokantnog porasta treša i šunda u glazbi, poplave bugarskih petparačkih sra*a, jeftinih amaterki u haljinicama od tri dinara i glazbenom produkcijom iz Tadžikistana. Srbija i Balkan moraju gurati naprijed, a ne da bugarski turbo treš bude nešto što bilo tko sluša, osim potajno u četiri zida svoje sobe. Glazba mora gurati naprijed, mora se ići u korak sa svjetskom produkcijom, a zašto ne bismo bili bolji od svijeta", započela je Karleuša.

"Ovo je album koji je objavio najveći glazbeni gigant na svijetu - Universal i na ovaj način stavljamo Srbiju i Balkan na mapu svjetskih događanja. Skoro 30 godina sam pomicala granice zadrtog balkanskog mentaliteta i nitko nikad nije me mogao zaustaviti. A sada, sada ne pomičem granice, sada ih rušim! Za naprijed! Tko želi neka živi u prošlosti, neka ima seljačke zadrte stavove i sluša jeftini turbo folk protiv koga nemam ništa, ali bar neka je skup! A svi ostali idemo naprijed! Srbija pokazuje da može imati svjetsku produkciju i svjetski zvuk, svjetske izvođače i viziju koju će svijet pratiti! Uživajte, slušajte nove pjesme i lijepe stvari tek slijede", napisala je pjevačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 00:16