EPSTEINOVA POMOĆNICA

Ghislaine Maxwell u zatvoru živi lagodno, ima novi posao: ‘Ovo je poput Iskupljenja u Shawshanku‘

‘Unutra su djevojke koje su oprale tisuće podova, ogulile tisuće povrća, radile razne stvari, no Ghislaine je pripao ležeran posao‘

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein

 Zuma/Splashnews.com/Splash// Zuma/Splashnews.com/Splash /profimedia

Ghislaine Maxwell osigurala si je ugodan posao radeći u pravnoj knjižnici zatvora na Floridi u kojem služi svoju 20-godišnju kaznu zbog zbog pomaganja seksualnom predatoru i trgovcu ljudima Jeffreyju Epsteinu u njegovim zlodjelima samo nekoliko tjedana nakon dolaska, prenosi Daily Mail.

Poput Andyja Dufresnea, heroja filma "Iskupljenje u Shawshanku", njen posao u knjižnici mogao bi je spriječiti da radi neugodne poslove kuhanja i čišćenja koje su drugi zatvorenici prisiljeni trpjeti, na veliku žalost njenih zatvorskih "cimera".

- Unutra su djevojke koje su oprale tisuće podova, ogulile tisuće povrća, radile svakakve stvari - rekao je jedan zatvorenik, prema pisanju Mirrora, no 60-godišnjoj Ghislane Maxwell pripao je ležerniji posao.

image

Ghislaine Maxwell

Sven Nackstrand/Afp

Navodno je dobila posao od strane vodstva unutar FCI zatvora u Tallahasseeju gdje je trenutno zatvorena, a posao joj osim rasporeda od ponedjeljka do petka, svejedno daje dovoljno vremena za druženje s drugim zatvorenicima.

- Šalili su se da je odradila svoje "Iskupljenje u Shawshanku" i stala na noge u knjižnici - prenosi Mirror.

Iako je na prvu možda zabavno usporediti legendarni film o bivšem bogatom bankaru koji koristi svoju pamet kako bi što bolje iskoristio svoju zatvorsku kaznu s ovom situacijom, njihove pozadine baš i nemaju sličnosti.

image

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein

Us Attorney Office/zuma Press/Profimedia

Izmišljeni Dufresne bio je nevin, dok je 60-godišnja Maxwell notorno kriva za pomaganje trgovcu ljudima Jeffreyu Epsteinu, pa čak i za zajedničko seksualno zlostavljanje maloljetnih djevojaka.

Razni mediji već danima pišu da je Ghislaineina najbolja prijateljica u zatvoru zloglasna dvostruka ubojica Narcy Novack. Njih dvije navodno provode puno vremena zajedno, smijući se i šaleći.

Novack je zatvorena 2012. godine, nakon što je osuđena za organiziranje smrti svog supruga milijunaša i svekrve.

- Kad je ušla, Ghislaine je gravitirala prema Narcy. Zbog vremena koje je provela unutra i brutalnosti njezina zločina, tretiraju je kao ženskog vođu - tvrdi jedan od "unutrašnjih izvora" za The Mirror.

- Ghislaine će imati minimalnu zaštitu zbog tog prijateljstva, ali s obzirom na njihovu dob i bogataško podrijetlo, uvijek im je bilo suđeno da se dobro slažu - dodao je izvor.

Podsjetimo, Maxwell je osuđena u prosincu 2021. godine, a tijekom izricanja presude prošlog lipnja rekla je da želi "priznati bol svojih žrtava", ali nije se ispričala. Sutkinja Alison Nathan izrekla je kaznu od 240 mjeseci zatvora nakon koje joj slijedi petogodišnje puštanje na slobodu pod nadzorom. Ghislainine zločine nazvala je "gnusnim i prijetvornim".

Također je odredila novčanu kaznu od 750 tisuća dolara, ističući da je primila 10 milijuna dolara od Epsteina nakon njegove smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:00