UPITNO PONAŠANJE

Elton John o kralju popa: ‘Bio je mentalno bolesna i uznemirujuća osoba. Bog zna što mu se događalo u glavi‘

Autobiografija 75-godišnjeg glazbenika nazvana ‘Me: Elton John‘ prepuna je šokantnih otkrića iz njegova života

Michael Jackson i Elton John

 Photolink/Everett/Profimedia

Sir Elton John je u svojim memoarima "kralja popa" Michaela Jacksona nazvao "mentalno bolesnom, uznemirujućom osobom".

Autobiografija 75-godišnjeg glazbenika nazvana "Me: Elton John" prepuna je šokantnih otkrića iz njegova života pod reflektorima, a u jednom dijelu detaljno opisuje svoje druženje s pokojnom zvijezdom. Kroz svoj život, Jackson je često bio okružen raznim kontroverzama, a nedavno je bio tema osuđujućeg dokumentarca, "Leaving Neverland: Michael Jackson and Me", u kojem su James Safechuck i Wade Robson iskreno govorili o tome kako su bili kao djeca pozvana na pjevačev ranč na vrhuncu njegove slave te ga optužili za godine zlostavljanja.

image

Elton John

Theo Wargo/Afp

Elton John je istaknuo kako je Jackson bio vrlo sladak dok je bio "samo dječja zvijezda" te da nije bilo naznaka lošeg ponašanja, ali je zatim prepričao kako se prekretnica u njegovu životu znatno osjetila.

- U nekom trenutku odrastanja počeo se izdvajati od svijeta i od stvarnosti na način na koji je to radio Elvis Presley - tvrdi Elton John.

Nadalje, Elton John tvrdi da je primijetio nešto pogrešno u Jacksonovu ponašanju i počeo nagađati da su na to možda utjecali lijekovi na recept.

- Bog zna što mu se događalo u glavi, i sam Bog zna kakvim su ga lijekovima na recept punili - stoji u memoarima.

- Svaki put kad sam ga vidio u njegovim poznim godinama, vratio sam se misleći da je jadnik totalno izgubio živce - istaknuo je Elton John te dodao da ne misli to na bezbrižan način, već da je bio "istinski psihički bolestan te uznemirujuća osoba".

image

Michael Jackson

Timothy A. Clary/Afp

Jackson je bio poznat po svojim neobičnim bliskim prijateljstvima s brojnom djecom dok je već bio odrastao, a najpoznatiji mlađahni prijatelj bio mu je tadašnji dječji glumac Macaulay Culkin, poznat po ulozi u serijalu "Sam u kući".

- Činilo se da se uopće nije mogao nositi s društvom odraslih - opisao je Elton John.

Inače, memoari uključuju niz drugih anegdota, uključujući organiziranje večere na kojoj su se Sylvester Stallone i Richard Gere skoro posvađali oko princeze Diane, druženje s kraljicom, njegovu svađu s Tinom Turner i njegov težak odnos s majkom, za koju kaže da mu je drago što nikada nije upoznala njegovu djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:02