BEZ GREŠKE

Ben Affleck oduševio besprijekornim španjolskim i postao viralni hit: ‘Nismo imali pojma! Benito je tako seksi‘

Film govori o revolucionarnom partnerstvu između NBA legende Michaela Jordana i diva u svijetu obuće - Nikea, no nije priča o slavnom košarkašu

Ben Affleck 

 Jlppa/Bestimage/Profimedia/Jlppa/bestimage/profimedia

Glumac Ben Affleck postao je hit na internetu govoreći besprijekorni španjolski dok je promovirao svoj novi film "Air" koji opisuje revolucionarno partnerstvo između NBA legende Michaela Jordana i diva u svijetu obuće - Nikea.

"Važno je shvatiti da to nije priča o Michaelu Jordanu, on se uopće niti ne pojavljuje u filmu", na gotovo savršenom španjolskom kazao je 50-godišnji oskarovac tijekom gostovanja na španjoslskoj radio postaji Cadena SER.

Redatelj i glumac objasnio je kako je Jordan, u svjetskim okvirima smatran za najboljeg košarkaša svih vremena, "toliko velik, toliko važan, toliko veličanstven da ne postoji glumac na svijetu koji bi ga mogao igrati, a da publika u to povjeruje".

"Odmah bi pomislili, ‘Ovo je sr*nje. Ovaj film je sr*nje. Ne vjerujem u ništa od ovoga‘. I totalno bi ga uništili", zaključio je Affleck.

Glumac je također naglasio kako ima toliko poštovanje prema 60-godišnjem Jordanu da ne bi nastavio snimanje bez blagoslova slavnog sportaša. Inače, Affleck je redatelj filma i glumi milijardera, biznismena Phila Knighta.

"Imao sam priliku razgovarati s njim otprilike sat vremena i pitao sam ga: ‘koji su vama najvažniji dijelovi ove priče? A on mi je odgovorio...", nastavio je Affleck, te napravio stanku ne mogavši se sjetiti španjolske riječi za karakter.

"Personaje!", dodao je u tandemu s nekim iza kamere.

Slavni glumac otkrio je i kako je Jordan imao nekoliko napomena, no niit jednu toliko bitnu, osim da se osigura da Viola Davis glumi njegovu mamu, Deloris Jordan.

"Rekao mi je: ‘Moraš dobiti Violu Davis da igra moju mamu‘", prisjetio se Affleck košarkaševog zahtjeva vezanog za glumačku postavu za kojeg se, naravno, pobrinuo da se ostvari.

Snimka intervjua vrlo brzo se proširila internetom, a korisnici društvenih mreža redali su komentare poput: "Nisam imao pojma da Ben Affleck ovako tečno govori španjolski???", "Je l‘ još netko oduševljen kako Ben Affleck tečno priča španjolski?!", "Na stranu sve o Benu Afflecku, ali njegovo besprijekorno pričanje na španjolskom mi je tako seksi" ili pak "Ben je od sad Benito".

Iako je njegova supruga porijeklom Portorikanka i govori španjolski, Affleck je jezik savladao još dok je bio tinejdžer.

Još 2020. skromno je otkrio Kelly Clarkson u njenom popularnom dnevnom talk showu kako španjolski govori "pasivno", te kako ga "učio" kad mu je bilo 13 godina, nakon što je godinu dana proveo u Meksiku snimajući TV seriju. Također, glumac se potrudio da njegova najstarija kćer Violet, koju ima iz braka s Jennifer Garner, oduvijek bude "zainteresirana za španjolski", te joj je često pomagao s učenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:54