DONALD SUTHERLAND

5 desetljeća volio je samo nju, no slavni je glumac prije toga ‘odradio‘ i dva propala braka te aferu s Jane Fondom

Glumac je imao itekako buran ljubavni život, ispunjen s nekoliko propalih brakova, optužbama za prevare i aferom s Jane Fondom

Donald Sutherland, Jane Fonda i Francine Racette

 Profimedia

Donald Sutherland, 88-godišnji glumac koji je ostvario zapažene uloge u filmovima "Ne okreći se" (1973.), "M*A*S*H" (1970.), i "Klute" (1971.) te serijalu "Igre gladi", preminuo je u američkom gradu Miamiju nakon duge bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu Francine Racette, s kojom je bio u braku više od pet desetljeća.

I neki bi pomislili da je to to, no prevarili bi se. Glumačka zvijezda imala je itekako buran ljubavni život, ispunjen s nekoliko propalih brakova, optužbama za prevare i aferom sa slavnom Jane Fondom.

image

Donald Sutherland i Jane Fonda u filmu ‘Klute‘

Warner Bros./hollywood Archive/profimedia/Warner Bros./hollywood Archive/profimedia

Kako piše Daily Mail, gotovo odmah nakon što je dospio u središte pozornosti kasnih 60-ih, Sutherland je stekao reputaciju ‘igrača‘, koji vrlo lako zavodi žene.

Sa stupanjem u brak nije imao nikakvih problema - prvi je odradio još tijekom studiranja na Sveučilištu Victoria u Torontu u Kanadi, kada je oženio bivšu dječju zvijezdu Lois Hardwick, koja je bila 18 godina starija od njega. Vjenčali su se 1959. i bili zajedno 7 godina. Ali, kada je Donald odustao od svojih snova da bude inženjer i umjesto toga odlučio postati glumac, njihov brak se raspao. Lois je preminula dvije godine nakon što su se rastali, a uzrok smrti nije poznat.

Iako nikada nije javno govorio o razlogu njihova razvoda, samo nekoliko mjeseci kasnije, opet je šetao do oltara, a ovog je puta sretna odabranica bila glumica Shirley Douglas. Ona je bila kći kanadskog političara Tommyja Douglasa, koji je poznat kao osnivač univerzalnog kanadskog zdravstvenog sustava. S njom je dobio blizance, Kiefera i Rachel, no i tom je braku došao kraj nakon što su počele kružiti glasine da se upleo u ljubavnu aferu sa slavnom Jane Fondom, u koju se zaljubio na setu filma "Klute" četiri godine kasnije. Shirley je preminula 2020. u 86. godini od komplikacija povezanih s upalom pluća, prenosi Daily Mail.

image

Shirley Douglas

Colin Mcconnell/zuma Press/profimedia/Colin Mcconnell/zuma Press/profimedia

Do trenutka kad je 1972. upoznao Francine, ‘zločesti dečko Hollywooda‘ iza sebe je već imao dva razvoda i aferu s kolegicom. No, činilo se da je Francine uspjelo ono što nijednoj prije nje nije - ukrotila je holivudskog vragolana.

Par je tijekom njihove veze dobio tri sina, a Sutherland je u suprugu bio zaljubljen sve do svoje smrti, što je potvrdio i njegov sin Kiefer.

image

Donald Sutherland i Francine Racette

Akm Images/backgrid Usa/profimedia/Akm Images/backgrid Usa/profimedia

Što se tiče Fonde, njih su dvoje godinama šutjeli o svojoj romansi, da bi je na kraju slavni glumac potvrdio 2018. u intervjuu za Rolling Stone. Tada je konačno priznao da su on i Jane "nekoliko godina bili ljubavnici", a objasnio je i da je ta burna romansa započela neposredno prije početka snimanja "Klutea". Mnoge je iznenadila činjenica da je upravo Jane Fonda bila ta koja je sve inicirala, unatoč tome što je on tada bio oženjen.

"Već smo bili odabrani za te uloge, ali još nismo počeli snimati. I onda mi je jednog dana vrlo jasno dala do znanja, uputivši mi pomalo provokativni prijedlog, da bih trebao poći s njom kući. A ja sam samo rekao - ok", otkrio je tada glumac.

image

Donald Sutherland i Jane Fonda u filmu ‘Klute‘

Kpa Publicity/united Archives/profimedia/Kpa Publicity/united Archives/profimedia

No, ta afera s Fondom došla je svome kraju 1972. kada se glumac preko ušiju zaljubio u svoju suprugu, s kojom se na kraju i oženio. Francine je francusko-kanadska glumica s kojom se zbližio na setu filma "Alien Thunder". U braku su dobili tri sina - Roega 1974., Rossifa 1978. i Angusa 1982. godine.

image

Donald Sutherland i Francine Racette

Ralph Dominguez/mediapunch/imago Stock&people/profimedia/Ralph Dominguez/mediapunch/imago Stock&people/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 12:58