SUPERTALENT

Novi miljenik žena koji je zamijenio Popovića Volarića: ‘Jedan od najtežih, ali i najljepših poslova koje sam radio‘

Produkcija Nove TV upravo je završila snimanje audicijske faze devete sezone ‘Supertalenta‘

Novi žiri Supertalenta

 Nova Tv Press

Najgledaniji zabavni show u Hrvatskoj “Supertalent” ide dalje. Produkcija Nove TV upravo je završila snimanje audicijske faze devete sezone spektakla koji će na programu te komercijalne televizije krenuti ove jeseni.

Plesači, pjevači, akrobati, stand up komičari i naravno kandidati s vrlo neobičnim talentima poput brzog brojanja, showa s vatrom, kontorcionizma i sviranja po zubima stali su pred žiri koji ove sezone čine Martina Tomčić, Maja Šuput, Davor Bilman te najnoviji član Fabijan Pavao Medvešek, glumac koji je 2020. pobijedio u showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato”.

Zadatak četveročlanog žirija u tih osam dana, koliko su se audicijske emisije snimale, ponovno nije bio lak. I ove godine prijavilo im se više od tisuću kandidata, a samoj audiciji pristupilo je oko 150 natjecatelja. Najboljih 70 dobilo je prolaz u sljedeći krug razmatranja, a žiri će u konačnici odlučiti kojih 40 će nastupiti u polufinalnim emisijama.

- Najmlađi kandidat ima osam godina, a najstariji 87. Dolaze ponajviše iz Hrvatske, ali posljednjih godina sve ih je više i iz regije i drugih dijelova svijeta. Svojim dolaskom iznenadio nas je i jedan Amerikanac. Neki su pasionirani amateri s inače uobičajenim poslovima, ima učenika, studenata, radnika, umirovljenika, a poneki su i profesionalci koji žive od nastupa i svojih talenata - otkrivaju nam iz produkcije “Supertalenta”.

Tih osam dana koje su morali odraditi bili su naravno vrlo intenzivni, no bez sumnje i vrlo zanimljivi. Snimanja su trajala otprilike 12 sati svaki dan i bila su podijeljena u prijepodnevni i poslijepodnevni blok. Najneobičniji rekviziti koje su ove godine morali osigurati bile su dvije vreće od 50 kilograma soli, kupljeni buket ruža i nekoliko banana.

Divna osoba

Čemu su služili ti rekviziti na Novoj TV u ovom trenutku, naravno, ne mogu otkriti da ne upropaste iznenađenje. Inače, među prijavljenima bilo je i ove sezone “ponavljača” jer - uvijek ih ima.

- Nažalost, rijetko uspiju proći dalje, ali ove godine jedan se kandidat vratio nakon sedam sezona, u stilu i senzacionalno. Rijetki će ga prepoznati jer je prvi put imao 12 godina - kažu u produkciji.

,S polufinalnim emisijama kreću na jesen, za što su pripreme već počele, no, kako se već dalo zaključiti, bez Janka Popovića Volarića, koji nakon četiri sezone više neće sjediti u žiriju “Supertalenta”. Njegovu angažmanu presudile su druge obveze jer zagrebački glumac snima seriju izvan Hrvatske pa se ne može pridružiti showu i članovima žirija koji su postali prava ekipa spremna na zezanje, međusobno podbadanje, ali i poneku smicalicu.

- Janko nam nedostaje, ne samo kao kolega u žiriju, nego i kao čovjek, prijatelj. Znamo se dugi niz godina i on je jedan od onih s kojima bih uvijek otišla na kavu, ručak, izlazak. On je jedna od onih divnih osoba koje želiš poznavati u životu. A, naravno, uvijek je bio i ostat će zapamćen u showu jer nitko nije zapravo zamjenjiv. Svi smo mi jedinke koje su posebne i unikatne, pa tako i on - odgovara Maja Šuput. Umjesto Popovića Volarića tako je u “Supertalent” uskočio njegov kolega Fabijan Pavao Medvešek.

image

Maja Šuput i Davor Bilman

Luka Dubroja/ Nova Tv

- Pavao se snašao fenomenalno. Imao je super pozitivnu tremu prije prvog izlaska. Međutim, već prvi dan je pokazao da se snalazi, drugi dan je bio u formi, a treći smo mislili da se s čovjekom znamo već sto godina. Bio je rječit i znao je što treba i u kojem trenutku reći, imao je svoj stav i mišljenje. Apsolutno da, odlično se snašao! Bilo je zaista ugodno raditi s njim. Kliknuli smo svi skupa i kao frendovi, i u privatnim druženjima, i za stolom, a pauze su tek bile posebne jer smo se potpuno našli - odgovara Šuput.

Pitamo i Medvešeka kakvi su mu prvi dojmovi sa žiriranja u “Supertalentu”?

- Nakon snimljenih audicija mogu reći da je to možda jedan od najtežih, ali i najljepših poslova koje sam do sada radio i jedva čekam da se emitira show jer je bilo takvih talenata koji stvarno zaslužuju da ih publika što prije vidi, prepozna i zavoli - nadovezuje se Medvešek.

Uzbudljiva jesen

Devetu sezonu showa vodit će Frano Ridjan i Igor Mešin, s kojim je Maja Šuput dijelila voditeljsku ulogu u “Plesu sa zvijezdama”. Međutim, sada će pjevačica ponovno sjediti u žiriju, pa je u zafrkanciji pitamo hoće li joj biti “teško” gledati Igora Mešina na sceni, je li barem malo ljubomorna.

image

‘Supertalent‘, nova sezona - voditelji Frano Ridjan i Igor Mešin

Press Nova Tv

- Ne da mi ne fali moj voditeljski angažman kad je ‘Supertalent’ u pitanju, nego se ne bih mijenjala ni za što. Uvijek govorim da je ‘Supertalent’ moj najdraži projekt. To je projekt u kojem sam ja - ja, nemam pripremljen tekst, to je potpuno drugačija uloga. Obožavam svoju ulogu članice žirija u ‘Supertalentu’ jer komuniciram moje mišljenje, moj stav. Svaka me emisija posebno veseli i u domeni osmišljavanja mog stylinga, jednostavno sam to ja. Mislim da su Mešin i Frano apsolutno pogođen voditeljski par i drago mi je da smo i u ovom projektu skupa, da se imamo priliku družiti i raditi zajedno - zaključuje Šuput.

Polufinalne emisije počinju na jesen, za što su pripreme već počele, a “Super­talent” će ostati u svom stan­dardnom terminu nedjeljom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:41