TINDER SWINDLER

Nakon što je ženama opelješio milijune, Tinder je ‘swipeao‘ ulijevo prevaranta i zabranio mu pristup

‘Trajno smo zabranili pristup Tinderu i njemu i svim njegovim pseudonimima‘ - poručio je glasnogovornik

Tinder Swindler

 Tore Kristiansen/Afp/Profimedia

Netflixov 'The Tinder Swindler' ili na hrvatskom 'Varalica s Tindera' popeo se na vrh trending liste u Hrvatskoj. Riječ je o dokumentarcu o Shimonu Hayutu, Izraelcu koji je promijenio ime u Simon Leviev i prevario brojne žene te ih uvalio u novčane probleme.

On ih je, naime, uvjeravao da je sin kralja dijamanata Leva Levieva i zavodio ih, sve dok ne bi pristale novčano mu pomoći da ga izvuku iz 'nevolja'. Na taj je način on od njih 'izvukao' milijune dolara.

Na društvenim mrežama prikazivao je lažno savršen život, pa su mnoge žene 'swipeale' desno kad bi im se na Tinderu prikazao njegov profil, a on bi po njih dolazio privatnim zrakoplovom i vodio ih na luksuzne zabave.

A sada je Tinder, aplikacija za upoznavanje, odlučila 'swipeati' ulijevo Shimona Hayuta. Nakon što je dokumentarac detaljno opisao njegove navodne prevare, glasnogovornik Tindera priopćio je da su uklonili njegov profil.

"Zabranili smo Simonu Levievu i svim njegovim poznatim pseudonimima koje je do sada koristio pristup Tinderu. Trajno mu je zabranjen pristup. Uoči objavljivanja dokumentarca, proveli smo dodatnu internu istragu i možemo potvrditi da Simon Leviev više nije aktivan", rekao je glasnogovornik, prenosi E online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:19