ZLATNI STUDIO 2023.

Hoće li se nastaviti ‘A strana‘? ‘To je najčešće pitanje i na B strani, čak i 12 mjeseci nakon snimanja‘

Produkcijski iznimno zahtjevna, do perfekcionizma odrađena emisija dogurala je do četvrte sezone

A strana, 4. sezona

 Hrt/

Kada je HTV krenuo sa zabavnom emisijom "A strana" u samom startu, nastala je erupcija oduševljenja. Bilo je to posebno zanimljivo iz aspekta što je ovaj show rezultat domaće pameti i nije rađen kao većina zabavnih projekata prema licenci, ali i zbog činjenice što na Prisavlju u tom nekom početku čak i nisu razmišljali da bi se mogli upuštati u daljnje sezone. Produkcijski iznimno zahtjevna, do perfekcionizma odrađena emisija međutim dogurala je do četvrte sezone i s njom ušla u finale Zlatnog Studija u kategoriji TV zabave. Odraditi tu posljednju sezonu nije im bilo zbog pandemije niti najmanje lako, baš kao ni drugim velikim televizijskim produkcijama.

Glasajte za finaliste u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Kao što je korona posljednje dvije godine obilježila naše živote, nažalost, ostavila je trag i na četvrtu sezone "A strane" čija je temeljna krilatica - budimo zajedno uz glazbu. U vremenu tišine i tjeskobe glazbu smo mogli slušati, ali nemogućnost okupljanja oduzela je glazbi njezinu jedinstvenu čar - povezivanje ljudi. Zamisliti "A stranu" bez publike u studiju, bez muziciranja brojnih glazbenika bilo je nemoguće, ali s namjerom da pokažemo nevjerojatnu moć glazbe u prvoj emisiji četvrte sezone virtualno smo povezali glazbenike i publiku. To je bilo jedino "koronaško" izdanje "A strane", a na nastavak četvrte sezone pričekali smo nekoliko mjeseci kad su nam epidemiološke mjere dozvolile okupljanje publike u studiju, doduše ne baš brojno kao nekada te većeg broja glazbenika - govore nam iz programsko-produkcijske ekipe "A strane".

image

A strana, 4. sezona

Hrt/Hrt

Korona je, nastavljaju, tako odredila i tijek showa, jer bez obzira na planove i teme koje su imali u pripremi, vrijeme je učinilo svoje te utjecalo, točnije definiralo namjeru da velikim autorima nota, stihova, to jest pjesama koje su obilježile i odredile naše odrastanje posvete i preostala izdanja četvrte sezone.

- Druga emisija bila je tako posvećena neraskidivoj i neupitnoj ljubavi televizijskog zabavnog programa i glazbe koja traje već 65 godina te želji da se prisjetimo svih kolega koji su na sreću i televizije i glazbe formirali ukus gledateljstva te prenosili dobre poruke. Neizostavno je bilo odati počast velikom autoru koji je svojim opusom pokazao što znači imati izravan put do srca svih nas, tako da smo treću emisiju ove sezone posvetili jednom od najvećih; Rajku Dujmiću. Na velike pjesnike i njihove nezaboravne stihove uglazbljene u pjesme podsjetilo nas je četvrto izdanje "A strane". Pretposljednju emisiju posvetili smo antologijskim albumima naše glazbe, a posljednju emisiju "A strane" prepustili smo izboru gledatelja koji su nas vjerno pratili sve četiri sezone i mladim pjevačima te po njihovom izboru napravili još jedan dobar tulum pod nazivom: dvostruki album za sjećanje - prisjećaju se u HTV-ovoj ekipi te emisije čije je vođenje od samog početka bilo povjereno Dušku Ćurliću i Ivanu Vukušiću.

image

A strana, 4. sezona

Hrt/Hrt

Donijeti sud koja im je emisija iz četvrtog serijala bila najbolja, kažu nam u timu, za njih je nemoguće.

- Lakše nam je izdvojiti neke trenutke koji su se dogodili u ovoj sezoni. Naprimjer, gitarističku izvedbu "Jovano Jovanke" Vlatka Stefanovskog i gitarista benda "A strane", sjećanja doajena televizije Saše Zalepugina ili trenutak kad je Ljubo Jelčić četrdesetak godina kasnije ponovno najavio nastup dive Tereze Kesovije. Tu su i predivne pjesme i riječi koje su mladi pjevači i prijatelji posvetili Rajku Dujmiću, susret autorskog trojca: Rundeka, Gibonnija i Urbana, što je Josipa Lisac osjetila kad je čula izvedbu Branimira J. Štulića ili podsjetiti na riječi Pece Popovića kako nemamo pravo zaboraviti, to jest, ne nakloniti se autorima čije su pjesme, rifovi i poruke mijenjali naš život. Upravo je to bila četvrta sezona "A strane"! - ističu u programsko-produkcijskoj ekipi.

image

A strana, 4. sezona

Hrt/Hrt

U konačnici ta se sezona zbog svega snimala za televizijske pojmove nevjerojatno dugo. Prvu emisiju sezone snimili su još u siječnju 2021., potom ga nastavili tek u listopadu iste godine da bi posljednju emisiju odradili krajem siječnja 2022. Neizvjesnost, govore nam, tko će doći u emisiju bila je prisutna do samog početka snimanja ili bolje rečeno do rezultata testa na koronu.

Inače jedno od najčešće postavljanih pitanja od prve sezone "A strane" jest kada će ona nova i hoće li je uopće biti. Ako ne računamo božićne i novogodišnje specijale, zanima nas je li u nekom planu realizacija pete sezone.

- Hoće li se nastaviti "A strana" najčešće je pitanje i na B strani i 12 mjeseci nakon što smo završili snimanje. Ono što ostaje su izuzetna izdanja "A strane", dobra glazba te divna sjećanja, a za eventualni nastavak... - tajnovito nam odgovaraju.

I za kraj ostavljamo jedno nezahvalno pitanje. "A strana" već je slavila na Zlatnom Studiju, a sada su se ponovno probili do same završnice.

Kakva su vaša očekivanja, kako ćete proći ovaj put?

- Očekivanje u vezi nagrade? Za odgovor na ovo pitanje anketirali smo naše kolege koji su otpočetka serijala s nama na "A strani". Rekli su: Zlatni Studio je naš! Ako i ne bude, uživali smo radeći "A stranu", a i gledatelji su uživali gledajući "A stranu". Ili kako smo rekli na početku, budimo zajedno, uživajmo u ljepoti glazbe i onda ćemo svi biti pobjednici! Puno pozdrava od ekipe "A strane"!

image

Zlatni studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:04