NAPRASNA ODLUKA

Gasi se zloglasni reality, TV tajkun Mitrović nakon masakra u Srbiji odlučio ukinuti Zadrugu: ‘Ako tako kaže Vučić...‘

Reality program će se ugasiti za najviše desetak dana, rekao je Željko Mitrović

Aleksandar Vučić; prosvjed u Beogradu; Željko Mitrović (arhivska fotografija)

 Screenshot: Happy Tv/Andrej Isaković/Afp/Damjan Tadić/Cropix/

Nakon dva masovna ubojstva u Srbiji i velikih prosvjeda građana koji su poručili da ne žele nasilje te kritizirali da se na televiziji emitiraju programi prepuni nasilja, gasi se Zadruga.

Na svojim društvenim mrežama je ukidanje te emisije potvrdio vlasnik televizije Pink, Željko Mitrović.

- Na preporuku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, donio sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem reality program “Zadruga”. Vjerujem da je jedinstvo Srbije i procjena predsjednika važnija od svake vrste interesa Pinka i mog osobnog interesa, napisao je Mitrović na Instagramu.

Podsjetimo, u Srbiji su se početkom ovog mjeseca dogodila dva masovna ubojstva: jedno u osnovnoj školi, kada je dječak Kosta K. ubio devet svojih kolega i zaštitara škole, te masovna pucnjava kod Mladenovca, gdje je Uroš B. ubio osam i ranio 14 osoba.

Nakon tih zločina su se u središtu Beograda i još nekoliko gradova u Srbiji okupili deseci tisuća ljudi na prosvjedu "Srbija protiv nasilja".

Na prosvjed je pozvala proeuropska oporba, ali je navedeno da skup nije stranački već bunt protiv nasilja u javnom prostoru, medijima i politici.

Zastupnici ispred parlamenta Srbije nosili su transparent "Srbija protiv nasilja", a sa skupa je upućen zahtjev za hitno zaustavljanje promoviranja nasilja u medijima i javnom prostoru.

Sudionici skupa tražili su i oduzimanje nacionalnih frekvencija provladinim komercijalnim televizijama Pink i Happy koje šire nasilje i mržnju u svojim ‘reality show‘ programima i ukidanje te vrste programa.

Prosvjed ‘Srbija protiv nasilja‘ održat će se i sutra u organizaciji proeuropske oporbe, dok skup „Srbija nade“ danas u Beogradu organizira Srpska napredna stranka (SNS).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:10