ANTONIA MIRAT

VIDEO: HRVATSKA PREDSTAVNICA IZBORILA FINALE BRITANSKOG 'X FACTORA' Trogirska sopranistica osvojila žiri, nastupit će u Wembleyju pred 100.000 ljudi

Antonia Mirat
 Ante Čizmić / CROPIX

Za sopranisticu Antoniju Mirat možda nikad ne bismo ni čuli da prije više od dva mjeseca nije ušla među dvadeset najboljih kad je briljirala na britanskom ‘X Factoru’. Izvedbom Mozartove ‘Kraljice noći’ i pjesme ‘Respect’ Arethe Franklin osvojila je članove žirija, Sharon Osbourne i Simona Cowella.

Kako pišu strani mediji, Mirat je posljednjih tjedana jednom prilikom ispala iz natjecanja da bi je u utrku vratila Sharon Osbourne, no onda je pripremila veliko iznenađenje!

Izborila se za finale ‘X Factora’ koje će se održati u areni Wembley 11. prosinca pred stotinjak tisuća ljudi.

‘Osjećam se i nervozno i ponosno. Znate, u finale me vratila Sharon kao svoju favoritkinju, a ja sam na to natjecanje već bila zaboravila. Na sreću, imam pune ruke posla jer pripremam dvije velike uloge, jednu u Milanu, jednu u New Yorku pa mi je ovo sad došlo k’o grom iz vedra neba. Zato su mi i osjećaji u ovom trenutku pomiješani’, rekla je Antonia za Dalmacija News.

33-godišnja sopranistica sprema turneju po Srbiji i Kanadi, snimila je mjuzikl koji je producirao Al Pacino te radi na doktoratu na Akademiji u Ljubljani. Uskoro će objaviti i album na kojem je spojila ljubav prema operi i house glazbu. ‘Neću nikoga razočarati. Ostajem dosljedna sebi i promovirat ću crossover glazbu’, poručila je nedavno fanovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:30