MISS UNIVERSE

Velike pripreme: Cimerica naše Arijane dolazi iz Libanona, Miss Curacao u karanteni zbog covida

U New Orleansu će se 14. siječnja održati 71. izbor za Miss Universe, najstarijieg i najprestižnijeg izbora ljepote u svijetu

Arijana Podgajski, Miss Universe Hrvatske 

 Pr Miss Universe Hrvatske

Još je tjedan dana ostalo do spektakularnog finala izbora Miss Universe za koje se 86 djevojaka iz svih krajeva svijeta mjesecima pripremalo. One trenutno u New Orleansu odrađuju brojna snimanja, probe koreografija te prisustvuju raznim događanjima. Naša predstavnica Arijana Podgajski (20) marljivo sudjeluje u svim aktivnostima, a ono malo slobodnog vremena koje ima provodi u društvu cimerice iz Libanona.

Neke od djevojaka, poput Miss Curacaoa, nažalost su zbog pozitivnog nalaza na virus Covid-19 u karanteni i njihov nastup u finalu je vrlo upitan.

Samo tri dana prije spektakularnog finala održat će se i preliminarno natjecanje za ulazak u Top 20, a ove godine format izbora se ponovno mijenja. Inače, produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe košta 8,4 milijuna eura, dok je kruna vrijedna 4,7 milijuna.

Žiri koje je još uvijek tajan činit će samo žene, a ista je situacija i što se tiče voditeljica. Naime program će voditi Jeannie Mai, nekadašnje Miss Universe Olivia Culpo i Catriona Grayte Zuri Hall.

Miss fotogeničnosti, Miss kolegijalnosti, te Miss koja bude najbolja u kupaćem kostimu i najelegantnija u večernjoj haljini dobiti će posebne nagrade. Natjecanje u kupaćim kostimima će se fokusirati isključivo na zdravlje tijela i kondiciji.

Posebno zanimljiv je show u nacionalnim kostimima koji je tijekom godina postao prava atrakcija. Arijanin kostim predstavlja Krapinu odakle naša ljepotica dolazi, ljepote Zagorja i Bajku na dlanu. Hrvatska Miss Universe žiriju će se predstaviti na preliminarnom natjecanju u dugoj elegantnoj rozoj Sherri Hill haljini, cipelama Baldinini uz styling Aura i Schwarzkopf te Vivian estetic‘s kozmetike i nakit draguljarnice Dodić.

image

Arijana Podgajski, Miss Universe Hrvatske

/Pr Miss Universe Hrvatske

- Za našu Arijanu možete glasovati još nekoliko dana putem mobilne aplikacije Miss Universe i tako joj dati potporu za ulazak u polufinale jer će djevojka s najviše glasova publike osigurati svoje mjesto u polufinalu odnosno Top 20 - govori nam Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske. Aplikacija "Miss Universe" se može skinuti u svim app storeovima.

Sva zbivanja u vezi Arijaninog sudjelovanja na svjetskom izboru možete pratiti na društvenim mrežama - Facebooku: https://www.facebook.com/MissUniverseCroatia, Twitteru: @MissUniverseCro i Instagramu: @missuniversecroatiaorg.

Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 71 godinu. Pobjednica godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i borbi protiv AIDS-a, te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Izbor Miss Universe uživo ili putem snimke gleda i do milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.

Aktualna Miss Universe je 21-godišnja Harnaaz Sandhu iz Indije kojoj je najveća inspiracija njezina majka, žena koja je slomila generacije patrijarhata kako bi postala uspješna liječnica, specijalistica ginekologije i vodila svoju obitelj. Potaknuta podržati druge žene na isti način, Harnaaz je odrasla radeći sa svojom majkom u zdravstvenim kampovima koji su se baviti zdravljem žena i menstrualnom higijenom. Duboko svjesna privilegije koje joj je dala borba njezine majke, Harnaaz je danas snažan zagovornik osnaživanja žena, posebno njihovih ustavnih prava na obrazovanje, karijeru i slobodu govora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:04