EUROSONG 2024.

Tonči Huljić za Jutarnji o glavnoj konkurenciji Baby Lasagni: ‘Već je ovog trenutka jasno...‘

Večeras je u drugoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga nastupio glavni konkurent Baby Lasagni

Baby Lasagna i Tonči Huljić

 Cropix/

Posljednjih nekoliko tjedana, švicarski je eurovizijski predstavnik Nemo sa svojom pjesmom "The Code" prozvan suparnikom velikog favorita, hrvatskog predstavnika Baby Lasagne, a večeras je nastupio u drugoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga.

Na kladionici se smjestio na drugo mjesto, ispod hrvatskog predstavnika, i oduševio krcatu dvoranu u Malmou, no nije impresionirao ikonu hrvatske glazbene scene, poznatog Tončija Huljića.

- Nemo ima tipičan mjuzikl pristup, ali zaista mislim da je i on, kao i irska pjevačica i njen nastup, prilično smanjio među publikom doživljaj bizarne dekadencije i izvitoperenosti Eurosonga u posljednjoj dekadi - objasnio je Huljić ekskluzivno za Jutarnji.

image

Nastup švicarskog predstavnika Neme

X/

Kao dugogodišnji pratitelj Eurosonga, Huljić tvrdi kako je "već ovog trenutka jasno da Baby pobjeđuje i ima pjesmu za svijet, ne samo za EU".

- Kao što sam prije tri godine kazao: mainstream autori se trebaju povući privremeno u zaklon dok nevrijeme ne prođe i prepustiti alternativi par godina pozornicu Dore, tako da sad kažem da je upravo sa Lasagnom, Italijom, Francuskom i još dvije tri zemlje počeo povratak pjesmama, jer je Baby mainstream 21 stoljeća - dodatno je pojasnio svoju tezu uspjeha na Dori, odnosno, Euroviziji.

image

Nastup švicarskog predstavnika Neme

Jessica Gow/Afp

- Hoće li pobijediti ili ne, ovisi hoće li ga žiri rušiti. Već sada imaju problem jer je zbog naklonosti publike sve osim njegove pobjede otvaranje Pandorine kutije i ljuljanje vjerodostojnosti samog natjecanja - zaključio je poznati kantautor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:47