‘TOLIKA GLUPOST‘

Tonči Huljić o zabrani turbofolk koncerata u Puli i Osijeku: ‘To su neki šerifi krenuli sprovoditi...‘

Jučer je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osijeku. Ništa oko čega bismo se trebali brinuti, izjavio je

Tonči Huljić

 Vedran Peteh/CROPIX

Tonči Huljić jasno je dao do znanja što misli o zabrani koncerta narodnih pjevača u Puli i Osijeku. Splitski glazbenik, tekstopisac i skladatelj svoj komentar o cijeloj situaciji dao je za srpske medije.

- Tolika glupost. To su neki šerifi, koji se tu nešto pitaju, krenuli sprovoditi. Prvo gradonačelnik Pule pa je od njega vidio i gradonačelnik Osijeka. Vidjela žaba gdje se konj potkiva pa i ona podigla nogu - rekao je Tonči za Telegraf.rs pa ukazao i na jedan apsurd.

- Jučer je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osijeku. Ništa oko čega bismo se trebali brinuti - izjavio je Huljić .

Podsjetimo, gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je održavanje glazbenog projekta "Hiljadarka" u pulskoj sportskoj dvorani u sklopu kojega su trebali nastupiti Ana Bekuta, Zorana Mićanović, Duško Kuliš i Dragan Kojić Keba.

Zoričić je za Dnevnik.hr objasnio kako se na taj potez odlučio zato što ne želi takvu vrstu glazbe u pulskoj javnoj dvorani.

Direktor projekta Mario Cindori reagirao je priopćenjem za medije u kojem je optužio pulskog gradonačelnika da je bio vulgaran i pijan.

- Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, no on je urlao na mene na telefon, vikao i meni ‘da ne želi srpska smeća u svom gradu‘. Pokušao sam mu objasniti da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pjevač, Dalmatinac, Splićanin, no kad mi je u jednom trenutku počeo ‘je*ati srpsku mater‘, prekinuo sam telefonski razgovor - tvrdi Cindori u priopćenju te dodaje kako su taj razgovor slušale još četiri osobe koje su s njim bile u restoranu jer je uključio zvučnik na mobitelu.

Zoričić je porekao da je bio vulgaran te tvrdi da protiv Srba nema ništa.

- Razgovor je bio temperamentan, iako ga se ne sjećam u detalje. Ali nisam nikome psovao srpsku mater, ja se tako nikome ne obraćam. Imam sve poruke, apsolutno sam oko toga miran - rekao je gradonačelnik Pule za Dnevnik.hr.

- Lani je Đorđe Balašević postao počasni građanin Pule i dobio svoju klupu. Ja godinama surađujem sa srpskom zajednicom grada Pule - istaknuo je Zorčić.

Nastupe pjevača zabranio je i gradonačelnik Osijeka u svome gradu.

- Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Osijek je srednjoeuropski grad koji ima naglašenu europsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog ljeta kulture koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi - napisao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na svojem profilu na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:38