POSLJEDICE URBANIZMA

Tomislav Jelinčić zgrožen prizorom sa zagrebačke Trešnjevke: ‘Djevojčice su zastale, skamenile se...‘

‘Trešnjevka je baš devastirana‘, složili su se pratitelji s TV voditeljem u komentarima objave

Tomislav Jelinčić

 Vedran Peteh/cropix/Cropix

Urednik i voditelj na RTL televiziji, Tomislav Jelinčić (46) ponosni je otac četvero djece. Godinama je u skladnom braku s profesoricom geografije Ivanom, a svoj privatni život nastoje držati podalje od očiju javnosti već dugih 19 godina.

Par ima 17-godišnjeg sina Jonu, 15-godišnjeg Vida, 12-godišnjeg Tina i šestogodišnju Bugu. A ovih dana u njegovu fokusu našla su se upravo djeca, ali djeca općenito. Na svom Instagram profilu podijelio je fotografije iz zagrebačkog kvarta Trešnjevka te se požalio na ‘podivljali urbanizam‘ koji dječje parkove i zelenilo lagano pretvara u prošlost.

"Bio jednom jedan divan puteljak na Trešnjevci. Vodio je do dječjeg parkića kroz rijetku zelenu oazu usred betonske pustinje podivljalog urbanizma u kojem je danas sve normalno. One su ipak zastale, tražile ono jučer, skamenile se, čudile, šokirane... Odrasli su zaobilazili i nastavljali hodati svoje živote u kojima ih više ništa ne može iznenaditi, a najmanje nova zgrada. Jer davno su bili djeca, spremna preskakati i rušiti ograde kradljivaca sreće. I djetinjstva na travi...", napisao je Jelinčić u opisu fotografija na kojima dvije djevojčice stoje pokraj ograde.

"Ajme, užas", "Trešnjevka je baš devastirana", glasili su samo neki od komentara podrške na njegovu objavu.

Jutarnji list ranije je već pisao o ovoj lokaciji, koju je Grad Zagreb nedavno proglasio parkom, a oko koje se vodi pravi mali rat. Vlasnici su oko zemljišta postavili visoku ogradu, svakodnevno ga kosili i nešto na njemu radili, a navodno miču stazu parka, iako zapravo, vjerojatno, nisu više vlasnici. Više pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 14:59