AVANTURE TV VODITELJA

Stanković na maloj Hondi u BiH i C. Gori: Odjeven upao u Vrbas, probao čuveno piće koje spominju naši političari...

Četvrtu sezonu TV serijala ‘Vjetar u kosi’ - dogodovštine, razgovore s ljudima i ljepote prirode - gledat ćemo ove jeseni na HTV-u

Aleksandar Stanković

 Instagram

"Ljubav je to koja se ne da opisati, to su putovanja koja su istodobno ispunjena avanturom i dozom meditacije, a putniku pružaju ogroman oblik slobode", govori Aleksandar Stanković, koji se u nedjelju otisnuo u četvrtu sezonu snimanja televizijskog serijala nazvanog “Vjetar u kosi”. Njegove nove dogodovštine, razgovore sa zanimljivim ljudima, kao i ljepote prirode kroz koje je prošao moći ćemo vidjeti ove jeseni na programu HTV-a.

Ekipa na putu

- Ovoga puta odlučili smo se motorom obići Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru. Plan puta je da u BiH prođemo kroz Banju Luku, kanjon Vrbasa, Jajce, Livno, Ramu, Fojnicu, Prokoško jezero, Jablanicu, Mostar, Nevesinje, Sutjesku, a u Crnoj Gori obići ćemo Plužine, Žabljak, Nikšić, Ostrog, Virpazar, Cetinje, Lovćen i Kotor - otkriva Stanković, koji će u petnaest dana putovanja prijeći oko 3000 kilometara. Na putu će ga pratiti šestero ljudi: snimatelji, tonac, vozači, a sam vođa puta cijelu će rutu proći na motoru.

- Vozim Hondu Monkey, mali motor, 9 ks, 125 cm3 - kaže urednik i voditelj HTV-ove emisije “Nedjeljom u 2” koji je svoj prvi motor kupio tek u trideset i šestoj godini.

- Tad sam, naime, kupio i garažu u kojoj sam ga mogao držati. Dotad nisam imao uvjeta za motor, ali zato posljednjih šesnaest godina uživam - kaže Stanković, koji je na motoru dosad proputovao mnoge zemlje. U sklopu putopisne serije “Vjetar u kosi”, prikazivane prošlih sezona na HTV-u, tako se mopedom APN-4, kakav voze naši poštari, uspeo na Grossglockner, najvišu planinu u Austriji, u Sloveniji je na motoru posjetio najvećeg proizvođača sportskih ispušnih cijevi za motocikle na svijetu, provezao se za potrebe emisije i motociklističkom cestom Kranj - Vršič - Triglav, bio je na Berchtesgadenu u Njemačkoj...

image

Aleksandar Stanković

Privatna arhiva

Sad se odlučio za Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru jer smatra da gledatelje u Hrvatskoj zanima što se zbiva u njihovu neposrednom susjedstvu, a kako bi im u svom putopisu predstavio što više zanimljivih ljudi, prije nego li je uopće sjeo na motor i iz Zagreba krenuo put Banje Luke, tri mjeseca je proveo istražujući koga bi ugostio u emisiji te dogovarajući sugovornike za “Vjetar u kosi”.

‘Hvala na živcima‘

- Našoj publici predstavit ćemo pastire, rendžere, povratnike iz inozemstva koji imaju zanimljive životne priče... Uz to u ovoj emisiji želimo prikazati i što više prirodnih ljepota susjednih država, kao i kulinarske specijalitete tih krajeva - objašnjava Stanković, koji se već prvoga dana snimanja osobno pobrinuo i za nekoliko duhovitih crtica, pa je tako uspio odjeven pasti u Vrbas, a probao je i čuvenu bozu - bezalkoholno i osvježavajuće piće koje se spravlja od kukuruza, kvasca, šećera i vode - koju posljednjih mjeseci često spominju naši vodeći političari.

Uz to, uoči samog snimanja Stanković se bacio u trošak i kupio novu kacigu, pa je fotografiju s njom na glavi objavio na društvenim mrežama uz komentar: "Hvala svima koji imaju živaca za ovu facu", napisao je televizijski novinar koji je na ovoj fotografiji pojedine obožavatelje podsjetio na Grunfa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:38