KREĆE OD PETKA

Šprajc najavio novu emisiju: ‘Koga nema, bez njega se ne može‘; javio mu se i Andrija Jarak

Šprajcova nova emisija ‘Stanje nacije‘ starta u petak, u 22:15 sati na RTL televiziji

Zoran Šprajc i Andrija Jarak

 Instagram/Instagram

Poznati voditelj Zoran Šprajc uskoro će početi voditi novu RTL-ovu emisiju "Stanje nacije", a sada je na svom Instagram profilu otkrio datum i vrijeme početka emitiranja.

"Koga nema, bez njega se ne može. Stanje nacije u petak u 22:15", napisao je u opisu fotografije koja najavljuje novu emisiju.

"Gledat ćemo. Baš me zanima ovaj najavni seks... To bi bila novina u medijskom prostoru. Ovih ostalih tema smo se dobrano naslušali i više nas ništa ne može iznenaditi. Međutim, seks ima potencijal", "Napokon, to će biti uživanje gledati", "Koga nema, njega se čeka nestrpljivo" - komentirali su neki od Šprajcovih pratitelja, a javio mu se i kolega Andrija Jarak, koji mu je zapljeskao.

Kako kažu s RTL-a, 'Stanje nacije' politička je satira - žanr koji najbolje pristaje Zoranu Šprajcu upravo zbog njegova sarkastičnog i ironičnog načina obrađivanja tema, javnog prozivanja i postavljanja pitanja čiji odgovori zanimaju sve nas.

Stanje naše nacije prikazano je na način kakav je i Šprajc sam - drukčije, ironično, dovitljivo, britko. Uz pregled tjedna, bit će tu i zanimljivih tema koje su možda promakle oku javnosti ili jednostavno nisu stigle doći na red zbog aktualnih zbivanja.

S RTL-a kažu da će svaka epizoda biti drukčija i da gledatelji uistinu mogu svašta očekivati, pa i različite nazive rubrika. Tako da u prvoj epizodi emisiju otvara rubrika Raport o događajima koji su obilježili protekli tjedan ukazujući na apsurde u našem društvu, nastavlja se rubrikom Ispod radara o temama kojima se nitko nije pretjerano bavio, a Fala bivšem austrijskom kancelaru Kurtzu dotaknut će se čuda u hrvatskoj društveno-političkoj zbilji, a i šire. Anatema tjedna kao glavna tema potaknuta aktualnostima prodrmat će medijski prostor nečime s čime je nacija već dulje upoznata, a razgovor s građanima o društvenim fenomenima obavljat će komičar Goran Vinčić! Za kraj ostaju uvijek zabavne vijesti iz showbiza, onako kako ih vidi Zoran Šprajc.

„Stanje nacije vjerojatno je najuzbudljiviji, ali i najizazovniji televizijski projekt na kojem sam ikad radio. Krenuli smo s mnoštvom nepoznanica jer je riječ o potpuno novoj formi na našem tržištu, ali uz ekipu sjajnih suradnika, vjerujem da ćemo uspjeti napraviti sadržaj koji će se gledateljima svidjeti. Nestrpljiv sam, imam tremu, ali i dobar osjećaj da ćemo napraviti dobar posao. No bit ćemo pametniji u petak“, kaže Šprajc.

Najpoznatijeg RTL-ovog urednika i voditelja publika gotovo tri mjeseca nije imala prilike gledati. Šprajc se 22. veljače oprostio od RTL Direkta koji je radio sedam godina, a nakon toga se posvetio svom novom projektu koji će u petak ugledati svjetlo dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:03