PLJUŠTE REAKCIJE

Sarnavka o Mataniću: ‘Znam to već mjesec i pol dana, ništa se nije poduzimalo. Predstavljao se kao muški feminist...‘

Ako su navodi istiniti, oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i zlouporabe moći. Nema iznimke, rekli su Goran Bogdan i Tihana Lazović

Dalibor Matanić

 Sandra Simunovic/CROPIX

Glumci Goran Bogdan i Tihana Lazović, koji su s redateljem Daliborom Matanićem radili na projektima kao što je "Područje bez signala", u zajedničkoj izjavi osvrnuli su se na njegovo priznanje da je "neprimjereno uznemiravao kolegice".

"Ne znamo detalje. Zatečeni smo kao i ostatak javnosti. Ako su navodi istiniti, oštro osuđujemo svaki oblik nasilja i zlouporabe moći, bile one verbalne, seksualne, fizičke ili bilo koje prirode. Nema iznimke", rekli su za Večernji list.

O slučaju se oglasila i Sanja Sarnavka, aktivistkinja za ljudska i ženska prava.

"Užasan šok jer se u javnosti predstavljao kao muški feminist koji brine o ženama. Radio je seriju ‘Šutnja‘ upravo o užasnom zlostavljanju mladih djevojaka tako da je šokantno, ali sad treba vidjeti što će se dalje događati, koliko će žena izaći da točno saznamo što se sve događalo i što je sve radio", rekla je predsjednica Upravnog vijeća Zaklade Solidarna za portal Index.

"Ja to znam već mjesec i pol dana. Ništa se nije poduzimalo. Ja nemam što raditi dok žrtve ne progovore. Sad treba vidjeti koliko ih je, tko će progovoriti i što se točno događalo i vidjeti zašto se događalo", zaključila je.

Podsjetimo, Matanić je godinama ženama slao neumjesne i prostačke poruke te stvarao vrlo neugodne situacije na snimanjima, a sad se na Facebooku javno ispričao i objavio kako je krenuo na liječenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 22:18