DOBRO JUTRO, HRVATSKA

S HRT-a se oglasili u vezi neobičnog gafa koji je jutros iznenadio gledatelje: Doznajemo što se dogodilo

Nakon što smo nekoliko minuta gledali ‘vijesti iz povijesti‘, krenule su reklame, nakon čega se na ekranu pojavio voditelj Davor Meštrović

Davor Meštrović

 HRT/Screenshot

Tko radi, taj i griješi, poručuju s HTV-a čija je greška jutros zaprepastila gledatelje Vijesti emitiranih u 7 ujutro u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska‘. Jer dok cijela zemlja uživa na ugodnim, proljetnim temperaturama Vijesti su krenule crvenim meteoalarmom, snijegom u Lici i Gorskom kotaru, olujom koja je poharala Split i hrvatske otoke, visokim vodostajima rijeka... Preneraženi gledatelji trljali su oči i pitali se koji se to kijamet zbio preko noći.

Da strašna vremenska nepogoda ipak u par sati nije poharala Hrvatsku postalo je jasno nešto kasnije kada je uslijedio prilog o obilježavanju operacije Maslenica u Zadru, popraćen govorima Ante Gotovine i premijera Andreja Plenkovića... Ukratko, nakon što smo nekoliko minuta gledali ‘vijesti iz povijesti‘, krenule su reklame, nakon čega se na ekranu pojavio voditelj Davor Meštrović Meštar koji je publiku obavijestio da se dogodila greška.

- Poštovani gledatelji, iz našeg informativnog medijskog servisa javljaju da je došlo do nekakvog problema s Vijestima, tako da nismo vidjeli današnje vijesti. Radimo na tome. Vidimo se u Vijestima, što se informativnog programa tiče, u osam sati - rekao je Meštrović.

Što se zapravo zbilo, doznali smo nakon što smo se raspitali na HRT-u.

- HRT-ove Vijesti u 7 sati su u IMS-u HTV-a bile uredno pripremljene i poslane u emitiranje u emisiju ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ u 7 sati. Međutim, u emitiranju je došlo do tehničke pogreške, zbog koje su objavljene stare Vijesti, pa se HRT i ovim putem ispričava gledateljima zbog te tehničke pogreške - kažu iz HRT-ovih Komunikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:26