NAPETO FINALE

Publika na nogama nakon svakog nastupa: Počelo je glasovanje za pobjednika ‘The Voicea‘!

U prvom krugu pjesma finalisti su izveli pjesme koje su pjevali na audiciji

Počelo je glasanje

 Screenshot/hrt/

Večeras je na HRT-u uzbudljivo finale showa "The Voice" u kojem se natječu četiri finalista iz četiriju timova mentora. Ana Širić (tim Urban), Martin Kosovec (tim Vanna), Luka Novokmet (tim Gobac) i Jakov Peruško Rihtar (tim Jelusić) bore se za titulu "najboljeg glasa", ugovor s Universal Music Groupom i financijsku nagradu za glazbeno usavršavanje od 25000 eura koju osigurava HRT.

Večer je započela, kako drugačije, nego pjesmom. "Walking on Sunshine" Katrine & Wavesa izveli su svi natjecatelji ove četvrte sezone showa. Nakon toga pozornicu su prepustili finalistima koji su prvo izvodili pjesme s kojima su nastupali na samom početku natjecanja, na audiciji. Prvi je nastupio Jakov Peruško Rihtar (21) iz tima Dine Jelusića.

"Pjevanje u finalu je trenutak kad skočiš u vodu i onaj trenutak kad je mir i tišina, to bih volio doživjeti", rekao je prije svog nastupa u kojem je zapjevao "Arms of a Woman" Amosa Leeja nakon kojeg je publika bila na nogama.

image

Jakov Peruško Rihtar u finalu The Voicea

Screenshot/hrt/

"Sve je to bilo divno i krasno, ali prekosutra se treba vratiti u školu i nastaviti normalan život", našalio se Martin u prilogu o sebi koji je bio prije njegovog nastupa na kojem je pjevao "My Way" Franka Sinatre. Ovaj učenik Zrakoplovne i tehničke škole u Velikoj Gorici svojim pjevanjem digao je publiku na noge. Vanna, njegova mentorica, prisjetila se kako se iznenadila što je netko pjevao "My Way" na audiciji.

image

Martin Kosovec u finalu The Voicea

Screenshot/hrt//

Ana Širić iz Urbanovog tima, koju su prijavili prijatelji na show, jedina je finalistica ove sezone.

"Koliko god je ovo natjecanje, ja sam ušla u ovaj show s drugom namjerom - da pjevam, upoznam nove ljude i da se družim", otkrila je prije nastupa.

Na audiciji je pjevala "If I Can Dream" Elvisa Presleyja, pa je ponovila taj nastup i njime oduševila mentore i publiku.

"Znaš kad je čovjek sluša, zaboravi da je u ulozi mentora, odnese te sve...", poručio je Urban finalistici iz svog tima, "Zavedeš tom pjesmom."

image

Ana Širić u finalu The Voicea

Screenshot/hrt//

Posljednji se svoje audicijske pjesme prisjetio Luka Novokmet iz Gopčeva tima. Luka se finalu nije nadao.

"Ako izgubim, uvijek ću moći reći da sam bio u finalu ‘The Voicea‘. To ću svojim unucima i djeci pričati i pokazivati", smije se Luka u prilogu prije nastupa emotivne pjesme "You Do Something To Me" Paula Wellera.

"Uvijek su to neki dojmovi jaki. Luka je prošao sve testove koje je mogao. Zbilja nije mogao bolje otpjevati", komentirao je njegov mentor Davor Gobac i na kraju mu poslao pusu.

image

Luka Novokmet u finalu The Voicea

Screenshot/hrt/

Voditeljica Iva Šulentić nakon ovog prvog kruga nastupa otvorila je linije za glasovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:15