VODITELJSKI DEBI

Prvi put na hrvatskim televizijama dvije žene zajednički vodile središnju informativnu emisiju: ‘Samo nebo je granica‘

Damira Gregoret i Jelena Pajić bile su danas za kormilom RTL Danas

Marija Pajić i Damira Gregoret

 RTL

Ako ste danas u 19 sati upalili RTL i njihovu središnju informativnu emisiju na malim vas je ekranima dočekao neobičan - ali oku ugodan prizor.

Iako smo naviknuli kako na našim nacionalnim televizijama Novoj TV i RTL-u (HRT je od te prakse odustao prije nekoliko godina) glavne vijesti prezentiraju muški voditelj i ženska voditeljica, prvi put da smo u eteru vidjeli dvije dame, piše Slobodna Dalmacija.

Damira Gregoret i Jelena Pajić bile su danas za kormilom RTL Danas i za svoj voditeljski debi u paru na društvenim mrežama pobrale same pohvale, pa nas ne bi iznenadilo kad bismo ih opet vidjeli zajedno u eteru.

- Girl‘s day on RTL (Ženski dan na RTL-u) - napisala je Damira na društvenim mrežama uz hashtag #girlpower (ženska snaga).

Damira je rođena Splićanka koja je na RTL-u dugogodišnja novinarka i reporterka, a Vijesti je u paru s Adrianom De Vrgnom počela voditi u prosincu 2020. Poznata je po svom britkom jeziku od kojeg strahuju mnogi naši političari jer ih nerijetko ‘rešeta‘ mnogim neugodnim pitanjima.

image

Damira Gregoret

Biljana Blivajs/Cropix

Jelena Pajić ekipi Informativnog programa RTL-a pridružila se u ožujku 2018. godine nakon što je 13 godina radila na HRT-u. Bila je dobro poznato lice emisija ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ i ‘Bingo showa‘, a onda je ležerni program odlučila zamijeniti informativnim na RTL-u gdje joj je muški suvoditelj donedavno bio Ivan Vrdoljak koji je otišao raditi na Bloomberg Adriju.

- Ni u jednom se trenutku nisam zapitala jesam li pogriješila. Tako sam odlučila i stojim iza toga. Kad sam prije godišnjeg hodala redakcijom RTL-a, shvatila sam da se osjećam kao da sam doma. S druge strane, tih prvih šest mjeseci uistinu mi je i proletjelo. Sijela ekipa je super i od velike pomoći, svi su tu što god treba, pa mi je automatski sve lakše i ljepše odraditi - rekla je prije četiri godine voditeljica za Jutarnji list.

image

Jelena Pajić

Neja Markičević/Cropix

Kako smo doznali razlog zašto muških voditelja danas nije bilo u eteru RTL-a je taj što je Tomislav Jelinčić na godišnjem odmoru, dok su šefovi De Vrgni dali mali predah od vođenja kako bi se odmorio jer je posljednjih dana često bio ispred malih ekrana.

- Pomičemo granice, uvodimo novine, samo nebo je granica. Bravo ekipa, sjajne ste - pohvalio je Adrian de Vrgna svoje kolegice komentarom na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:03