NEPREŽALJENI GENIJ

Povodom 13. obljetnice smrti Dina Dvornika objavljena ‘Pandorina kutija - Special Edition 2021.‘

Vinil sadrži čak četiri bonus pjesme - ‘Shlapa (Daj mi još tog funka)‘, ‘Splitska noć‘ i ‘Ko sam onda ja‘ te ‘Pelin i med (acoustique)‘
Dino Dvornik
 PROMO

Dino Dvornik, hrvatski kralj funka i glazbeni vizionar, bio je uvijek ispred svog vremena te je ostavio nezaboravan trag u povijesti hrvatske glazbe. Prošlo je 13 godina od njegova preranog odlaska, a njegov će trag ostati upečatljiv za sva vremena pa Dancing Bear ponosno predstavlja finalno vinilno izdanje njegova posljednjeg albuma "Pandorina kutija - Special Edition 2021.".

Cijela priča s fenomenalnim albumom "Pandorina kutija" krenula je 2006. kad je Dino počeo raditi na njemu nakon šestogodišnje diskografske pauze. Javnost je prvi put okusila plodove albuma početkom ljeta 2008., kad se održala promocija prvog singla "Hipnotiziran", koji je istoga trena oduševio publiku, a pjesma i dan-danas nanovo osvaja sve svojim neodoljivim, hipnotizirajućim ritmom. Osim što je "Hipnotiziran" oduševio publiku, radijski i televizijski eter bili su preplavljeni singlom, čime se Dino Dvornik i službeno vratio na vrh domaće scene, iako se u očima mnogih nikad nije ni povukao s tog vrha.

Nažalost, naš kralj funka nije dočekao izlazak svog posljednjeg albuma koji je osvojio čak četiri Porina. "Pandorina kutija" tako je osvojila kristalne statue za Album godine, Najbolji pop album, Najbolje likovno oblikovanje te Najbolji video. Uz to je album bio nominiran za Porina za Najbolju mušku vokalnu izvedbu, Najbolju vokalnu suradnju, Najbolju snimku te Najbolju produkciju.

Izuzev spomenutog singla "Hipnotiziran", na originalnom izdanju albuma "Pandorina kutija" iz 2008. smjestilo se devet pjesama, među kojima je duet s Davorom Gopcem na pjesmi "Sretan Božić, sretna Nova godina", koja je završena nakon Dinove smrti, no na vrijeme kako bi se smjestila na albumu. Posthumno je realizirana i suradnja s TBF-om na pjesmi "Shlapa (Daj mi još tog funka)", baš kao i pjesme "Splitska noć" i "'Ko sam onda ja", koje su završene u suradnji s DJ Harisom te naknadno objavljene na Limited Edition dvostrukom CD-u. Popis od četiri bonus pjesama zaključuje akustična verzija pjesme "Pelin i med", realizirana u suradnji s Fabrique de la Musique Acoustique, koja se dosad mogla naći jedino na digitalnom izdanju "Pelin i med" (EP).

Sve u svemu, Special edition vinil "Pandorina kutija" izlazi kao poklon svim štovateljima Dina Dvornika čije pjesme premošćuju generacijski jaz i koje nemaju rok trajanja. Uz to, ovaj posebni vinil spomenik je u čast unikatnom Dvorniku koji je svojim finalnim albumom potvrdio kako je do posljednjeg daha bio beskrajno talentiran glazbeni genij koji se na ovim prostorima pojavio jednom i nikad više. Nama ostaje uspomena na jednu od najsjajnijih zvijezda glazbenog neba naše regije, sjajne pjesme i taj ritam koji nas tjera da se gibamo lijevo, desno.

Pandorina kutija, Special Edition 2021.

Popis pjesama:

A1 Iden ća ka i moj ćaća

A2 Hipnotiziran

A3 Ideja

A4 Više ili manje

A5 Zašto mi radiš to

A6 Nadahnuće

A7 Pelin i med

B1 Ljubav do boli

B2 Sretan Božić, sretna Nova godina ft. Davor Gobac

B3 Shlapa (Daj mi još tog funka) ft. TBF

B4 Splitska noć ft. Haris

B5 'Ko sam onda ja ft. Haris

B6 Pelin i med (Acoustique) ft. Fabrique de la Musique Acoustique

Pronađite svoj primjerak vinila od petka, 17. rujna, na svim prodajnim mjestima Dancing Beara i na web shopu.

image
Dino Dvornik
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2022 13:34