MEŠIN I DETELIĆ

Otkriveni kandidati nove sezone Tvoje lice zvuči poznato‘, stiže i novi voditelj: ‘Najveći je izazov ne biti antipatičan‘

‘Tvoje lice zvuči poznato‘ Igor Mešin naziva jednim od zabavnijih showova koje je vodio

Filip Detelić i Igor Mešin, voditelji showa Tvoje lice zvuči poznato

 Biljana Blivajs

Bliži se početak nove, osme sezone popularne emisije ‘Tvoje lice zvuči poznato‘ koja je sa svojim prethodnim sezonama rušila rekorde gledanosti na malim ekranima, a u novoj ćemo imati priliku gledati novi voditeljski par. Dobro poznat koncept emisije, prema kojemu se osmero kandidata u svakoj epizodi transformira u poznate ličnosti domaće i strane glazbene scene, vodit će Igor Mešin (56), koji je u tom projektu od početka – pet sezona bio je voditelj, a dvije je sjedio u žiriju. Ponovno u ulozi voditelja, s time da ovoga puta ima i suvoditelja, kazališnog kolegu Filipa Detelića (36).

Četveročlani žiri u novoj sezoni čine pjevačica i voditeljica Renata Končić Minea, glumac Enis Bešlagić, pjevač Mario Roth i glumac Goran Navojec.

‘Tvoje lice zvuči poznato‘ Mešin naziva jednim od zabavnijih showova koje je vodio. Što se tiče razlike u voditeljskom poslu i uloge člana žirija, ipak bira vođenje.

"Jednostavnije mi je biti voditelj jer nemam tu odgovornost ocjenjivanja, da se nekomu zamjerim i nešto nekome krivo kažem. Imam samo odgovornost da vodim show i publici budem zanimljiv."

Za Filipa Detelića rad s iskusnim kolegom predstavlja zaista izuzetno iskustvo.

"Igor je ne samo talentiran voditelj i glumac nego i izuzetno srdačan kolega. Surađivali smo već na kazališnim daskama, pa je i naša suradnja na setu fantastična, u to uopće nisam sumnjao. Rad s takvim kolegom je zaista privilegij i o njemu imam samo riječi hvale."

Iako će se prvi put okušati u voditeljskoj ulozi, Filip u ovaj veliki projekt ulazi bez nervoze i s velikim očekivanjima: "Nema nikakve nervoze, jedva čekam vidjeti i čuti reakcije gledatelja. Očekujem prvenstveno da ćemo se svi dobro zabaviti i napraviti odličan posao, a ako se to gledateljima svidi, bit će mi posebno drago."

image

Filip Detelić

Biljana Blivajs

Mešinova voditeljska karijera krenula je u showu ‘Ne zaboravi stihove‘ pa su uslijedili ‘Supertalent‘, ‘MasterChef‘, ‘Tvoje lice zvuči poznato‘, ‘Ples sa zvijezdama‘.

"Nakon ‘Naše male klinike‘ pozvao me danas pokojni Siniša Svilan u ‘Ne zaboravi stihove‘. Bilo mi je to nešto strano i novo i nisam znao u što se upuštam. Bilo mi je čudno tad kako ću ja kao glumac voditi show. Jedino je Tarik do tada vodio kviz. Otad su nekako glumci počeli više biti voditelji", prisjeća se.

Prošle subote imao je premijeru nove Komedijine predstave ‘Krava na granici‘ Vida Baloga, u režiji i dramaturškoj obradi Damira Lončara. Epicentar događanja je lokalni kafić, paralelno se prati nekoliko ljubavnih priča, a u cijelu je predstavu upletena i torba s novcem.

Jedan od prvih filmova u kojima smo Mešina vidjeli bile su ‘Zlatne godine‘. Iako je otad igrao u brojnim filmovima, ‘Ruskom mesu‘, ‘Tri muškarca Melite Žganjer‘, ‘Ne dao Bog većeg zla‘ i drugima, veliku popularnosti su mu donijele serije, a najviše je upamćen po ulogama u ‘Našoj maloj klinici‘ i ‘Odmori se, zaslužio si‘.

Ne bi, kaže, izdvajao svog najdražeg voditeljskog partnera, ali mu je svakako u lijepom sjećanju voditeljski rad s Reneom Bitorajcem s kojim je bio ‘bačen u vatru‘ i samouki su voditelji.

Mešin kaže da mu se glumački i voditeljski život spajaju i nadopunjuju, a i Filipovi dani također su ispunjeni obavezama sa snimanjima i u kazalištu.

image

Filip Detelić i Igor Mešin - Tvoje lice zvuči poznato

Mirjana Stjepanović/nova Tv

Budući da mu je gluma profesija, kad god nije na setu emisije ‘Tvoje lice zvuči poznato‘, juri na probe u kazalištu. Od nadolazećih planova 8. ožujka ima premijeru predstave ‘Smrt na dopustu‘ u Kerempuhu, a priprema i jednu komediju u kazalištu Moruzgva.

Slobodno vrijeme najradije provodi sa svoje dvoje djece, a jednom tjedno se relaksira na nogometu.

Prošle godine Filip je režirao i svoju prvu predstavu ‘Kako druga polovica voli‘. Svaka uloga, bilo da je voditeljska ili glumačka, kaže nam, nosi sa sobom svoje izazove i čari.

"Voditi show kao što je ‘Tvoje lice zvuči poznato‘ zahtijeva drugačije vještine od glume, ali i jednako je uzbudljivo. Teško je reći koja mi je od te dvije uloge draža - glumom se bavim već dugo, a u voditeljskim vodama sam se prvi put okušao, no uživam u objema i nadam se da će to prepoznati i gledatelji."

Priznaje da je mala doza treme kod njega uvijek prisutna, ali to je onaj pozitivan adrenalin prije javnog nastupa.

"Vjerujem da je to i neizostavni dio procesa koji nas čini boljim glumcima i voditeljima. Zato prihvaćam tremu kao dio svog posla i trudim se iskoristiti je na pozitivan način. No kada je u pitanju vođenje showa, zaista se ta trema svede na minimum jer je atmosfera na setu vrlo opuštena i produkcijska ekipa je sjajna", kaže nam.

I osam kandidata predstojećeg showa naveliko se pripremaju za početak emitiranja kako bi dali najviše od sebe, a i voditelji su u niskom startu.

Kandidatima je poseban izazov sjedenje na šminkerskom stolcu, na kojem se prijašnjih godina okušao i Igor. Ako je riječ o zahtjevnijoj maski, šminkanje može trajati i šest sati, nakon čega slijedi još sedam sati snimanja.

image

Filip Detelić i Igor Mešin, voditelji showa Tvoje lice zvuči poznato

Biljana Blivajs

Među natjecateljima je mlada pjevačica Mia Negovetić, koja je osim autorskih uspješnica i koncerata, glumila u mjuziklu ‘Magic Musical‘ s kojim je gostovala u Francuskoj te radila sinkronizacije dvaju crtića. U showu će sudjelovati i pjevačica i autorica mnogih glazbenih hitova u Hrvatskoj i regiji Antonija Šola, koja je za svoj autorski i kantautorski rad primila brojne nagrade publike i struke. Osim što potpisuje pjesme na albumima vodećih glazbenika, komponira i glazbu te je redovna članica Hrvatskog društva skladatelja.

Tomislav Marić, poznat i pod umjetničkim imenom ToMa, također će spojiti glumu, vokalne sposobnosti i plesne pokrete te se predstaviti kao kandidat najpoznatije plesno-pjevačke emisije.

U čarima transformacije okušat će se i glumica Marija Kolb koja je osim kazališnih uloga, ostvarila i zapažene uloge u radiodramama, te Alen Bičević, vokal grupe Joy, koji se pjevanjem bavi od sedme godine, a na pozornici se osjeća gotovo kao kod kuće.

Imitacijama svoje ukućane odmalena zabavlja pjevačica Antonia Dora Pleško za koju je sudjelovanje u showu ostvarenje dječjih snova. S deset godina prvi je put doživjela veliku scenu kroz prvi hrvatski ‘Supertalent‘, na čiju se pozornicu vratila i nekoliko godina kasnije te umalo odnijela pobjedu. Tu je i plesač i influencer Luciano Plazibat koji će sve svoje talente pokazati na pozornici emisije ‘Tvoje lice zvuči poznato‘.

Dobroj zabavi i nezaboravnom iskustvu veseli se i diplomirani glumac, pjevač i kantautor Faris Pinjo koji prije početka showa najavljuje: "Jedva čekam da se dobro zezamo. Očekujem kvalitetan zabavni program i da će se ljudi uz naše dobre i lošije, smiješne i fascinantne transformacije moći opustiti, nasmijati i zabaviti na kraju radnog tjedna."

Improvizacija je izuzetno bitna, kako u glumi tako i u vođenju showa. Iako za svaku emisiju imaju određen scenarij, ponekad se dogode neke neočekivane situacije ili reakcije sugovornika koje zahtijevaju brzu prilagodbu. Osim toga, bitno je i da voditelji u emisiju unesu dio svoje osobnosti, pa improvizacije uvijek ima.

Najveći mu je izazov u vođenju, kaže nam Igor Mešin, da ne bude dosadan i antipatičan. Najvažnije je izvesti da show ne počiva na voditeljima, nego da oni samo sve moderiraju.

Njegovi najbliži oduvijek komentiraju njegove nastupe. "No, to više nije ‘kako si nešto izgovorio ili napravio‘, više kako sam izgledao i kako sam se ponašao i zašto nisam više doma", iskren je.

Što se prijatelja tiče, ima svakakvih komentara pa i negativnih. "Mi glumci smo jedni prema drugima dosta kritični, ali to ne pokazujemo često."

Iako radi na sve strane, Mešin kaže da se nikako ne bi nazvao radoholičarem.

"Više sam u grupi lijenih ljudi. Volim stalno negdje odmoriti i maknuti se. Možda to ne bi trebao reći, ali najsretniji sam kad nemam posla. Budući da je u našem društvu to nemoguće, onda moraš biti radoholičar", govori uz osmijeh.

Uzdanica proljetne sheme Nove TV počinje 3. ožujka, a na kraju svake emisije novčani iznos donirat će se u humanitarne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:10