LORENA BUĆAN

‘Osvojila ili ne osvojila nagradu, publici poručujem da se još malo strpi jer uskoro stiže nova stvar‘

Zlatni Studio bila bi Loreni treća nagrada, tim draža jer dolazi zahvaljujući glasovima publike

Lorena Bućan

 Jakov Prkic/Cropix

Lorena Bućan, 19-godišnja Solinjanka, finalistica Zlatnog Studija u kategoriji Novo lice, doma već ima dvije glazbene nagrade. Djevojka čiji je talent Tonči Huljić prepoznao 2018. u spektaklu "Zvijezde pjevaju", natjecala se na Dori (s pjesmom "Tower of Babylon" bila je na 2. mjestu), pohodila je i Ohridski te Zagrebački festival, a dvaput je bila i na Splitskom festivalu. Na potonjem je, na jubilarnom 60. izdanju, postala i pobjednica - otišla je doma noseći Zlatni val, prvu nagradu žirija te novinarsku nagradu za interpretaciju pjesme "Kako samo mater zna", koju su za nju napisali Vjekoslava i Tonči Huljić. Zlatni Studio bila bi njena treća nagrada, tim draža jer dolazi zahvaljujući glasovima publike, kaže Lorena koja pjeva otkako zna za sebe.

Glasajte za pobjednika u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Moji kažu da sam pjevala i u vremenima kada sam bila sasvim malena, kao na ovoj fotografiji, snimljenoj kod naših obiteljskih prijatelja u ljetnoj vikendici. Moja mama uvijek nas je fotografirala i bilježila razne trenutke. Ovdje je uspjela zabilježiti savršen trenutak gdje me samo milimetar dijeli od jastuka kojim me moj brat pokušavao pogoditi. Inače je on tu bio u fazi "udaranja jastucima", koju sam ja proživljavala zajedno s njim... Kao što i možete vidjeti na slici - kroz smijeh govori pjevačica koja se obradovala kada je čula da je ušla u drugi krug naše nagrade.

image

Lorena Bućan

Privatna Arhiva

- Iskreno, nisam očekivala da ću proći u drugi krug, ali, evo, na kraju jesam, i ne mogu biti sretnija. Lijepo je vidjeti da te ljudi podržavaju i da imaju respekta prema tebi kao osobi i glazbeniku. Ako baš ja osvojim nagradu, naravno, najbolji način za proslavu bit će uz moje drage ljude, koji me oduvijek podržavaju u svemu što radim. Osvojila ili ne osvojila nagradu, nastavljam dalje s radom, a publici poručujem da se još mrvicu strpi, jer uskoro objavljujem novu pjesmu - poručuje Lorena, koja će 2021. godinu pamtiti po singlu "Tvoja i gotovo", kojim je osvojila top liste, ali i po angažmanu u prvoj pop-misi u svijetu - "Misi Mediterana", nastaloj u režiji obitelji Hane i Tončija Huljića.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:54