‘UDAR SREĆE‘

Održana hrvatska premijera posljednjeg filma velikog Woodyja Allena

Mnoštvo poznatih pohrlilo pogledati jubilarni 50. film najvećeg američkog živućeg scenarista i redatelja u Kaptol Boutique Cinema

Uzvanici na premijeri

Domaća publika nije se zasitila filmova Woodyja Allena, a dokaz tome prepuna je dvorana zagrebačkog kina Kaptol Boutique Cinema koju je večeras pohodilo mnoštvo poznatih osoba iz javnog života koji su među prvima željeli pogledati novo filmsko čudo ovog najvećeg živućeg američkog scenarista i redatelja! Romantični triler ‘Udar sreće‘ od četvrtka, 11. siječnja kreće s redovitim prikazivanjem u kinima diljem Hrvatske, a večeras je u Kaptol Boutique Cinema održana premijerna projekcija kojoj nisu odolili poznati glumci, redatelji, voditelji, novinari niti svi ostali obožavatelji ovog već odavno kultnog umjetnika koji iza sebe ima više od pet desetljeća neprekidnog rada u filmskoj industriji tijekom kojeg je ostvario neka od ponajboljih djela kinematografije poput “Annie Hall”, “Manhattan”, “Hannah i njezine sestre”, “Završni udarac” te mnogih drugih.

Ako je suditi prema njegovim izjavama u posljednjih nekoliko intervjua, romantični triler ‘Udar sreće‘ vrlo bi lako mogao biti i posljednji uradak u velikoj karijeri 89-godišnjeg Woodyja Allena, čovjeka koji nije samo sjajan redatelj, već i vrstan scenarist. Večerašnjem dolasku na svečanu premijeru njegovog najnovijeg, jubilarnog 50. filma stoga nisu mogli odoljeti televizijski voditelj Aleksandar Stanković, glumci Lovro Juraga i njegov otac Slavko Juraga, poznati stilist Nenad Korkut, književnica Sanja Pilić, slavni fotograf Damir Hoyka, voditeljica Barbara Kolar, glumice Matea Elezović Brdar, Iskra Jirsak, Petra Vukelić, Ana Vučak Veljača, redatelj Branko Ištvančić, pjevačica Nera Stipičević, glumci Mario Valentić, Dino Rogić, Andrej Dojkić, umjetnički ravnatelj Vukovarskog filmskog festivala Daniel Rafaelić, producent Fran Juraj Prižmić, slavni mađioničar Luka Vidović, bivša manekenka Antea Kodžoman, poznati bloger i novinar Domagoj Jakopović Ribafish, bivši ravnatelj filmskog festivala u Puli Zlatko Vidačković te mnogi drugi. Svi su se oni okupili u predvorju kina na prigodnoj zabavi da bi potom uživali u najnovijem ostvarenju još uvijek radišnog autora čija je filmografija prepuna nezaboravnih i od publike uvijek voljenih djela.

Podsjetimo, romantični triler ‘Udar sreće‘ svjetsku je premijeru imao na festivalu u Veneciji gdje je pobrao hvalospjeve kritike i ovacije publike. Hrvatska je jedna od prvih europskih zemalja u kojima će film od ovog četvrtka, 11. siječnja krenuti u službenu kino distribuciju, a riječ je o priči čija se radnja vrti oko važne uloge koju sreća igra u našim životima. Fanny i Jean na prvi pogled čine se idealnim bračnim parom: oboje su ostvarili profesioinalne uspješne karijere, žive u prekrasnom stanu u elitnom kvartu u Parizu te su, čini se, još uvijek zaljubljeni kao i na početku svoje veze. Ali nakon što se Fanny igrom slučaja susretne s Alainom, svojim bivšim kolegom iz srednje škole, on ju doslovno obori s nogu. Uskoro se njih dvoje započnu viđati sve češće i sve se više zbližavati…

Romantični triler ‘Udar sreće‘ prvi je u Allenovoj karijeri kojeg je ovaj vrhunski scenarist i redatelj u potpunosti snimio na francuskom jeziku. Upravo iz tog razloga te zbog činjenice što je film sniman u Parizu, na stvarnim pariškim lokacijama, uz prekrasnu fotografiju trostrukog oskarovca Vittorija Storara, Allen je za svoj novi filmski pothvat zaposlio mlade francuske glumce predvođene Lou de Laâge i Nielsom Schneiderom dok ljubomornog supruga mlade Fanny koji kontemplira o ubojstvu ljubavnika tumači francuska zvijezda Melvil Poupaud. Nesumnjivo je da je Woody Allen - čovjek koji je u jednom razdoblju svoje karijere čak 36 godina izbacivao minimalno jedan film godišnje (od 1982. do 2017.) - snimio još jedno djelo itekako vrijedno pozornosti koje će domaća publika u našim kinima moći pogledati već od ovog četvrtka, 11. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:41