PRIVREMENA ODLUKA

Odgođeno uvođenje broda ‘Oliver‘ na liniji Split - Vela luka - Ubli: ‘Pojavili su se neki novi zahtjevi...‘

Jadrolinija će ih ispuniti u što kraćem roku, osiguravajući maksimalnu sigurnost putnika i posade, priopćeno je

Brod ‘Vela Luka‘ preimenovan je u ‘Oliver‘

 Jadrolinija

Nakon obavljenog završnog testiranja Jadrolinijinog broda "Oliver" od strane Lučke kapetanije Rijeka u brodogradilištu Viktor Lenac, privremeno se odgađa uvođenje broda u održavanje državne trajektne linije Split - Vela luka - Ubli.

Uvođenje broda "Oliver“ trebalo se održati u srijedu u 10,30 sati iz Luke Split, no to je odgođeno zbog, kako je poručila Jadrolinija, dodatnog zahtjeva koji će tvrtka u što kraćem roku ispuniti, prvenstveno imajući na umu zadovoljenje svih potrebnih zahtjeva osiguravajući maksimalnu sigurnost putnika i posade.

Podsjetimo, novonabavljeni brod Jadrolinije "Vela Luka", koji se bijeloj floti pridružio potkraj 2023. godine, preimenovan je u "Oliver". Do promjene je došlo nakon zaprimljenog prijedloga Hrvatske glazbene unije za preimenovanjem broda koji je od strane Jadrolinije razmotren i prihvaćen.

Trajekt "Oliver" održavat će državnu trajektnu liniju Split - Vela Luka - Ubli te će u svojim svakodnevnim plovidbama doticati rodno mjesto Olivera Dragojevića. Taj glazbenik svojom glazbom dirnuo je cijelu Hrvatsku, a posebice su za nju vezani oni koji od mora i uz more žive. Na svoj posljednji počinak Dragojević je ispraćen upravo katamaranom Jadrolinije, a na ovaj mu se način iskazuje počast kakvu je zaslužio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:51