DOČEK

Od Prevlake do Dunava: Severina, Tony, Grašo, Šuput, Jole... Evo gdje će zvijezde nastupati za Novu godinu

Pripreme za najluđi tulum u godini su počele, a naše zvijezde otkrivaju što pripremaju i kako će provesti adventsko razdoblje

Severina, Joško Čagalj Jole i Maja Šuput

 Instagram

Sada je već sasvim jasno da je korona - tijekom koje su naše glazbene zvijezde, u nemogućnosti da rade svoj posao, čučale doma i mjesecima čekale da popuste epidemiološke mjere ne bi li se otvorio prostor za neki nastup i zaradu - unijela velike promjene na naše glazbeno tržište. Nema više cjenkanja, prenemaganja, zvjezdanih hirova. Ne nabijaju se astronomski honorari. I na novogodišnjim gažama očito je da je basna o vrijednom mravu i veselom cvrčku, koji se ne brine o tmurnim danima što bi ga mogli dočekati iza ugla, sada prošlost. Jer, naše su zvijezde odustale od nekadašnjih običaja da do posljednjeg časa čekaju i kalkuliraju u nadi da će ih na samo Silvestrovo zamoliti za koncert na kojem će uspjeti zaraditi novac za kupnju trosobnog stana u gradskom središtu. Definitivno je, pjevački honorari što će se zaraditi ove godine u tzv. najluđoj noći više ne spadaju u kategoriju “boli glava”.

Pripreme za doček već su u punom tijeku, a sudeći prema onome što smo doznali, mnogi će uz omiljene hitove Novu 2023. godinu napokon, nakon godina u kojima nam se poručivalo da “ostanemo doma”, dočekati na otvorenom. Tako će u Lošinju, na trgu, za Silvestrovo nastupiti Neno Belan i grupa Fiumens. Što se tiče Dubrovnika, već neko vrijeme kola vijest da će građane na Stradunu zabavljati Petar Grašo.

Voli Dubrovnik

- Osjećam se krasno zbog toga, a Dubrovnik mi je odavno u srcu. Ondje imam divne prijatelje i ono što moram kazati jest da se radujem svom novogodišnjem nastupu na Stradunu - rekao je Grašo, čiji punac Tonči Huljić za Novu godinu nastupa malo sjevernije, na Trgu Petra Zoranića u Zadru, gdje će uz Huljića i njegovu Madre Badessu pjevati i klapa Rišpet. U Zadru će 31. prosinca biti stvarno veselo jer će se doček organizirati i na Narodnom trgu uz zadarsku grupu Forum dok će na Kalelargi tradicionalno prašiti skupina Black Coffee.

Za dobar novogodišnji štimung u Makarskoj će se pobrinuti Joško Čagalj Jole koji će tako zaokružiti svoje glazbene dočeke po cijeloj obali Dalmacije, od Splita do Dubrovnika. Jole iskreno kaže da mu je posebna čast pjevati u tom gradu za koji je emocionalno vezan jer je tu u mladosti, u vremenima kada još nije niti slutio da će postati glazbena zvijezda, radio kao konobar.

‘Poljubi zemlju..’

Matija Cvek i klapa Cambi nastupit će u Biogradu, Maja Šuput na trgu u Rabu, dok će Osječani Novu godinu dočekati uz taktove Crvene jabuke na Trgu Ante Starčevića.

Na riječkom Korzu publiku će za veliko slavlje zagrijati DJ Voljen Korić, zatim slijedi nastup benda Vatra, a u samu Novu 2023. godinu publiku će uvesti Queen Real Tribute Band. Građanima Pule sve najbolje s pozornice poželjet će Nina Badrić.

Vukovarci će u 2023. godinu ući uz pjesmu “Poljubi zemlju po kojoj hodaš” i Mišu Kovača. Legenda već godinama ne prakticira nastupe za Novu godinu, no Vukovar, rekao je, nije mogao odbiti, pa će sa svojim bendom, Ivanom Kovač i Bosutskim bećarima zabaviti publiku svojim najvećim hitovima “Budi čovjek dobre volje”, “Dalmacija u mom oku”, “Nikoga nisam volio tako”, “Odavno više ne plačem zbog tebe”, “Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim”, “Proplakat će zora”...

Tony Cetinski će Novu godinu dočekati nastupajući u svom Rovinju.

- Čast mi je najaviti da ćemo Novu 2023. godinu zajedno dočekati u mom gradu Rovinju. Uz nas, bit će tu i bend zbog kojeg sam u svojim mladim danima preskakao ograde kako bih gledao i slušao njihov koncert. Oni su Atomsko sklonište. Dakle, na sigurnom smo - poručio je Tony.

Splitska noć

U Splitu bi mogla biti jedna od najluđih fešta u regiji. Šuška se da će tamo u novogodišnjoj noći pjevati Severina.

Nema sumnje da će mnogi Splićani doći na Rivu, tim više kad se zna da je posljednji organizirani doček na otvorenom Split imao 2020. godine kada su za Silvestrovo pjevali Jelena Rozga i Tomislav Bralić.

U nedalekim Vodicama, u hotelu Olympia Sky, već primaju rezervacije za doček na kojem će gostima pjevati dvojac Dalmatino, i to dvije noći uzastopce (doček i repriza). Neda Ukraden nastupit će, kako doznajemo, u hotelu Podravina u Koprivnici, dok će u opatijskom hotelu Amadria Park pod motom “By, by 2022.” goste zabavljati Marko Pecotić Peco.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:10