SPORNI STAVOVI

Novi zaplet u influencerskoj aferi: Matanić povukao isprike nakon novih saznanja o Doris

Ovo je puno dublji problem od džaba večere i to nije Hrvatska kakvu želimo. Hvala svima na podršci, napisao je redatelj
Dalibor Matanić, Doris Stanković
 Cropix, Tiktok

Prije nekoliko dana digla se velika bura u javnosti oko influencera. Počelo je kada je influencerica Doris Stanković na društvenim mrežama objavila svoj istup nakon pokušaja suradnje s jednim porečkim restoranom. Njezino ponašanje neki su podržali, a neki osudili, a jedan od najžešćih među ovim drugima bio je redatelj Dalibor Matanić koji je Doris nazvao spodobom, a okomio se i na sve influencere te je između ostalog obećao "da ćete izgubiti klijente neradnička bagro".

Nakon napada, redatelj Dalibor Matanić koji je i sam doživio niz oštrih kritika zbog vlastitog istupa, ipak joj se ispričao zbog svojih oštrih riječi.

Ispriku je u nedjelju ipak povukao nakon novih saznanja o Doris.

- Nakon izjave sporne influencerice da je pobačaj zločin, transrodnost bolest i da žrtvama silovanja treba zabraniti pobačaj - povlačim sve isprike. Ovo je puno dublji problem od džaba večere i to nije Hrvatska kakvu želimo. Hvala svima na podršci, poručio je kratko, a u komentarima ostavio link u kojemu se spominju stavovi Doris.

Portal Novosti podsjetio je na članak star godinu dana u kojem se prenosi kako je Doris u Instagram pričama iznijela neke svoje stavove kako je abortus zločin, transrodnost ‘bolest’ i kako bi silovatelje trebalo ‘kastrirati’ i ‘ubiti’, ali njihovim žrtvama zabraniti da pobace.

Doris je prije godinu dana također izjavila da ženino tijelo "nije njezino tijelo; u trenutku oplodnje, kad se začne (sic!) dijete to malo dijete ili zametak ima različit DNA od njegove majke i može imati različitu krvnu grupu tako da to nije njeno tijelo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:03