EUROSONG JE OTVOREN

Natjecatelji Eurosonga oduševljeni Lasagnom, pjevaju njegov hit: ‘Pitali su me je li i uživo tako sladak. Rekla sam - još slađi!‘

Ulice Malmöa prepune su policije, a jake snage strateški su raspoređene i na tirkiznom tepihu

Baby Lasagna i njegov tim

 Livio Andrijic/Cropix

Sudionici ovogodišnjeg Eurosonga prošetali su tirkiznim tepihom u švedskom Malmöu. Riječ je, naime, o službenoj ceremoniji otvaranja Eurosonga koju svake godine ne propušta ni stotine najvjernijih obožavatelja ovog glazbenog natjecanja. Na njemu se pojavio i naš predstavnik Baby Lasagna.

image

Baby Lasagna i njegov tim

Livio Andrijic/Cropix

Ulice Malmöa prepune su policije, a jake snage strateški su raspoređene i na tirkiznom tepihu. Kako doznajemo od lokalnih novinara, uz policiju iz Malmöa, na red i sigurnost tijekom eurovizijskog tjedna paze i policajci iz Danske, Islanda te Stockholma.

- Ja sam pravi party boy, a unatoč tome u pjesmi Before the party over odlučio sam pjevati o tome što se zbiva netom prije nego zabava završi. Život doživljavam kao roller coaster. Premda na tom životnom vrtuljku neke zabave kad tad moraju završiti, treba uvijek imati na umu da će nakon toga početi neka nova, još bolja zabava - kaže belgijski predstavnik Mustii koji se na tirkiznom tepihu kojeg je naizmjence prala kiša i šibao sjeverac pojavio u djevičanski bijelom kostimu sa zlatnim detaljima.

image

Mustii

/Klara Rožman

Dlanovi su mu također da bi bilo sve u skladu bili posuti zlatnim pravom. Da, to sam pravi ja, pali bijelo- zlatni anđeo - istaknuo je Mustii.

image

Kaleen

/Klara Rožman

Nema tko ne zna za Rim Tim Tagi Dim. Azerbejdžanski predstavnici na molbu hrvatskih novinara na tirkiznom tepihu otpjevali su refren naše pjesme predstavnice. Ne samo Azerbejdžan. I Kaleen iz Austrije bez greške pjeva Rim Tim Tagi Dim.

Norveški predstavnici na Eurosongu posebni su po tome jer se, kako kažu, svojom pjesmom obraćaju ljudima, ali i životinjama. Životinje, vele, znaju prepoznati emociju i stoga im je baš drago da je njihovim putem krenuo i naš Baby Lasagna koji u pjesmi razgovara s mačkama.

- To je dobro za početak, ali ne smije stati na tome. Što je sa psima, konjima, kokošima, divljim životinjama... - upozoravaju Norvežani koji su potom otplesali Lasagnin ples.

Predstavnici San Marina na tepihu su iskoristili priliku da ispromoviraju svoju najnoviju modnu liniju pod nazivom Mračni kurac.

Marina Satti iz Grčke svestrana je umjetnica. Osim glazbom i plesom, bavi se i modom, a haljina koju je odabrala za tirkizni tepih njena je kreacija koju je tjednima osmišljala.

image

Marina Satti

/Klara Rožman

- Mnoge djevojke iz moje zemlje pitale su me je li Baby Lasagna i uživo toliko sladak kao u spotu. Rekla sam im da je još slađi - kaže Marina Satti iz Grčke.

Na tepih izlazi Baby Lasagna. Sudeći po reakcijama eurovizijskih novinara glavni je favorit Eurosonga. Lasagni plješće i publika koja zbog mjera osiguranja zbivanja na tepihu promatra s druge strane rijeke.

image

Publika

/Klara Rožman

Naš Baby Lasagna na tirkiznom tepihu pažnju medija osvojio je i modnim odabirom, kreacijom Antonije Bucić koja uključuje i čipkani rubac inspiriran istarskom tradicijom.

Švicarcu Nemu dopada se Baby Lasagna, ali mu nije favorit.

- Fora mi je hrvatska pjesma, ima taj zarazni refren, ali ipak moj favorit je Marina Satti iz Grčke. Predivna pjesma, predivna žena i predivna umjetnica - kaže Nemo koji priznaje da bi volio pobijediti u subotu.

- Ne znam hoću li u tome i uspjeti jer ima baš puno dobrih nastupa ove godine. Mislim da će ovo biti nepredvidljiv Eurosong - smatra Nemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:37