POLA SATA KASNIJE

Nakon 13 godina, RTL Danas mijenja svoj termin: Kreće kad i Dnevnik HTV-a, a pripremaju i ‘muško iznenađenje‘

- Ova se promjena već dosta dugo planira, samo smo čekali dobar trenutak, kaže Željka Marijanović

RTL Danas - novi termin

 Rtl

Nakon 13 godina središnja informativna emisija RTL Danas mijenja svoj termin. Od ponedjeljka 27. lipnja umjesto u 18. 30 RTL Danas kretat će pola sata kasnije dakle u 19 sati, kada i Dnevnik HTV-a.

- Svijet se mijenja, pa i novinarstvo. Sada više nije potrebno biti broj jedan terminom jer imamo mobitele, portale, svi sve saznamo u trenutku kada se nešto dogodi. Jednostavno se treba prilagoditi vremenu u kojem živimo, a i naša istraživanja su pokazala da veliki dio RTL-ovih gledatelja dolazi pred male ekrane upravo oko 19 sati. Inače ova se promjena već dosta dugo planira, samo smo čekali dobar trenutak i mislim da uz sve ostale promjene koje se u lipnju dogodile na RTL-u (promjena vlasništva op.a,) ovo je pravi moment da napravimo i taj korak dalje - objašnjava glavna urednica Informativnog programa RTL-a Željka Marijanović.

image

Željka Marijanović

Maja Bota/ Rtl

Središnja informativna emisija ove komercijalne televizije počela se emitirati u terminu od 18.30, prije 13 godina, dakle 2009. kada su je odlučili preimenovati u RTL Danas i dati joj raniji start. Od 2004. do 2009. RTL-ove vijesti kretale su u 18.45 jer je to bio standardni početak vijesti na njemačkom RTL-u, pa je onda tako bilo i u Hrvatskoj.

- Tada je to odgovaralo slaganju programa, bili smo prvi dnevnik tada u zemlji i to je jako dobro funkcioniralo. Sada se ponovno moramo prilagoditi. Zato će RTL Danas od ponedjeljka početi u 19 sati i sastojat će se od svih svojih dijelova od kojih se sastojao i do sada. U prvom dijelu ide "čisti news", na to se nadovezuje Potraga koja će biti u nešto kraćem obliku, nakon toga ide naš sport i vremenska prognoza s kojom završavamo u 20.15, dakle nekih 10 do 15 minuta kasnije - ističe Marijanović.

Ljeto su pametno iskoristili za ovako veliku promjenu. Napravili su to ciljano jer i dosadašnja istraživanja su im pokazivala da posebno u srpnju i kolovozu ljudi kasnije no inače počinju gledati televizijske programe.

image

Ana Brdarić Boljat i Tomislav Jelinčić

Maja Bota/ Rtl

- Voditelji ostaju u standardnoj postavi, imamo tri para; Anu Brdarić Boljat i Tomislava Jelinčića naš najdugovječniji dnevnički par, Damiru Gregoret i Adriana de Vrgnu, te Jelenu Pajić, a muški kolega koji će se pridružiti ovom timu nakon odlaska Ivana Vrdoljaka bit će iznenađenje negdje na jesen - kazala je glavna urednica Informativnog programa. Kakve će biti reakcije njihove konkurencije HTV-a kada doznaju da će im središnje informativne emisije kretati u isto vrijeme, o tome na RTL-u sada ne razmišljaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 06:34