POPULARNI KVIZ

Na ‘Milijunašu‘ osvojio 5000 eura, višeg iznosa koštalo ga je pitanje o vrsti jedra. Znate li odgovor?

Što od navedenoga označava prednje jedro na jedrilici? Genova, venezia, ancona ili pescara?
 HRT

Od troje natjecatelja u novome izdanju popularnoga kviza "Tko želi biti milijunaš? najuspješniji je bio Denis Patafta iz Zagreba. Osvojio je 5000 €. Igor Barinić, kojeg smo upoznali prošloga tjedna, napustio je natjecanje s iznosom prvog praga od 150 €. Posljednjem natjecatelju Filipu Križaniću iz Križa vrijeme je dopustilo da se ovoga puta samo predstavi, piše hrt.hr.

Emisiju je otvorio Igor Barinić, 45-godišnji skladištar iz Zagreba koji je u prošloj emisiji osvojio 150 €. Nastavio je svoj put prema milijunu uz sva tri džokera na raspolaganju otvorivši šesto pitanje.

Na devetom pitanju trebao je odgovoriti koji je bend pukom slučajnošću prvi singl objavio na dan premijere prvog filma o Jamesu Bondu: The Beatles, U2, Queen ili The Cure?

image
HRT

- U ovom sam području kao riba na suhom, neke stvari mi zvone, ali niti sam pasionirani pratitelj Jamesa Bonda niti ovih bendova, rekao je Igor.

Pretpostavio je da se radi o Beatlesima, ali da bude siguran upotrijebio je džoker "pola-pola". The Beatlesi su mu donijeli 2500 €.

Hlapić je bio postolarski šegrt, a Oliver Twist...: mesarev šegrt, konjušarev šegrt, kovačev šegrt, pogrebnikov šegrt. Pitanje je to za prelazak drugoga praga.

S obzirom na to da je bio nesiguran, posegnuo je i za pomoći publike.

Njih 2% misli da je mesarev šegrt, 27% konjušarev šegrt, 52% kovačev šegrt, 19% da je pogrebnikov šegrt.

Prihvatio je mišljenje publike, a to je bilo i njegovo prvotno mišljenje, no publika je pogrešno odgovorila pa je otišao kući sa 150 €.

Točan odgovor bio je - pogrebnikov šegrt.

- Gospodin Sowerberry je izrađivao lijesove i organizirao pogrebe. Smatrao je da je Oliverovo tmurno lice idealno za žalovnika na pogrebima, objasnio je Tarik.

Najbolji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" bio je 55-godišnji Denis Patafta iz Zagreba, dramski pedagog, glumački učitelj i odnedavno psihoterapeut.

Na devetom pitanju trebao je odgovoriti koja država na zastavi ima natpis "Libertas": Andora, Lihtenštajn, San Marino ili Vatikan.

image
HRT

Odlučio je prepoloviti odgovore te su mu ostali Andora i San Marino.

- Recimo da sam negdje na 75% da je San Marino, rekao je Denis.

Ponudivši odgovor C - San Marino osvojio je 2500 €.

Točnim odgovorom na deseto pitanje o tome Tko je "draga" iz citata: "Iskreno, draga, nije me briga!"?: Scarlett O‘Hara, Isla Lund, Blanche DuBois ili Norma Desmond prešao je drugi prag te ostvario dobit od 5000 €.

Na 11. pitanju na kojem ništa ne gubi tražilo se da odgovori što od navedenoga označava prednje jedro na jedrilici? Genova, venezia, ancona ili pescara?

Nije znao odgovor, dvoumio se. Rekao je da nije sto posto siguran i da se ne bi zaletavao.

Zatražio je pomoć publike. Njih 34% odlučilo se za genovu, 15% za veneziu, 13% za anconu, a 38% za pescaru.

Denis je imao dvojbu genova ili ancona, pa je probao preko talijanskog dešifrirati i doći do točnog odgovora, što mu na žalost nije uspjelo. Odlučio se za odgovor C - ancona i pogriješio. Točan je odgovor genova.

- Veliko prednje jedro koje se donjim porubom proteže iza jarbola. Publika je dala dobru dvojbu, koja je kad se preklopila s vašom dvojbom iznjedrila genovu, međutim, niste išli za tom dvojbom, rekao je Tarik.

Večerašnje izdanje "Milijunaša" zaključeno je s predstavljanjem idućeg natjecatelja, 25-godišnjeg Filipa Križanića iz Križa, magistra geografije, piše hrt.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:49