POSLUŠAJTE!

Mile Kekin nazvao Rundeka, snimili su novu verziju kultnog klasika Hladnog piva: ‘Darko je odmah pristao‘

‘Bilo mi je drago kad mi se Mile Kekin javio s idejom za suradnju jer ga cijenim kao autora, a osobito kao tekstopisca‘, kaže Rundek

Mile Kekin i Darko Rundek

 Press/

Beskrajno prazan jurim prema zalasku, brzina mi poklanja zaborav. S polupraznom gajbom na zadnjem sjedalu, u ritmu muzike dodajem gas... - pjevalo je nekad Hladno pivo, a danas ovaj klasik izvode Mile Kekin (53) i Darko Rundek (68), koji su skupa napravili sjajnu obradu pjesme ‘Trening za umiranje‘.

- ‘Trening za umiranje‘ napisao sam kad sam imao dvadeset godina i već dugo je želim ponovno snimiti. Ne zato što joj nešto fali u žestokoj punkerskoj verziji s Džinovskog, nego sam je htio opet doživjeti prvi put. Zato mi je bio potreban gost koji će pjesmi dati novu dimenziju i patinu. Sjetio sam se odmah Darka Rundeka, s kim već dugo želim surađivati. Darko je pristao čim ju je čuo i svojom interpretacijom joj dao novi, prepoznatljivi rundekovski pomaknuti pečat - kaže Kekin, dok Rundek dodaje:

- Bilo mi je drago kad mi se Mile Kekin javio s idejom za suradnju jer ga cijenim kao autora, a osobito kao tekstopisca. ‘Trening za umiranje‘ nisam poznavao u ranije objavljenoj verziji. Aranžman koji su mi Mile i Mark Mrakovčić poslali zvučao je poletno i autentično, mogao sam se poistovjetiti s glavnim junakom pjesme, pa sam s veseljem prionuo poslu i otpjevao u svom kućnom studiju uz matricu koju su mi poslali. Poslije smo još malo dotjerivali i razmjenjivali ideje kod njih u studiju - objašnjava Rundek.

Spot za novu verziju ‘Treninga za umiranje‘ napravio je Dinko Šimac, a na pripremi je proveo dva mjeseca.

- ‘Trening za umiranje‘ je pjesma koju znam otkad znam za sebe jer se nalazila na jednoj od prvih kazeta koje sam imao. Mile i ja smo krenuli od ideje road tripa - koja je već mnogo puta obrađena. No, u našem slučaju road trip se pretvorio u alegoriju vožnje kroz život i ustrajnosti kod težih životnih situacija. Pomislio sam da je to savršena prilika da smanjimo Mileta i Darka u minijature i smjestimo ih u obiteljsku kuću, u male autiće i među igračke. Svojevrsna Priča o igračkama, ali uz veću dozu mraka - kaže Šimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 12:35