OD ĆELIJE DO VJERE

Mateja Hohnjec živjela je život pun skandala, završila u zatvoru pa se okrenula vjeri: ‘Silovanja, tuče, korupcija...‘

Njenu ispovijest smo imali priliku čuti u novom HRT-ovom dokumentarcu ‘Treći život‘

Mateja Hohnjec

 Screenshot/Hrt/

Nekadašnja manekenka Mateja Hohnjec okrenula se religiji i prema sadržaju na društvenim mrežama, ne skriva svoju posvećenost vjeri.

Njenu ispovijest smo imali priliku čuti u novom HRT-ovom dokumentarcu ‘‘Treći život‘‘ gdje je objasnila kakav je život imala iza rešetaka.

- Od mirnog i normalnog djetinjstva sve je počelo ići krivim tijekom, od mog bježanja, izlaženja sa starijim i krivim dečkima, a zašto? Stvarno ne znam zašto... - rekla je pri samom početku intervjua i priznala da je počela eksperimentirati s drogama dok je bila mlada.

image

Mateja Hohnjec

Screenshot/hrt/

Tijekom svoje ispovijesti, priznala je kako joj je prvi dečko bio DJ i dosta stariji od nje. Tada je po prvi put ušla u opasan svijet i vidjela svijet droge koji ju je u potpunosti preuzeo jer je htjela živjeti lagodno, a pojam starlete joj je "odgovarao".

- Došla sam iz Poreča u veliki Zagreb i tada su me počele privlačiti krive i pogrešne stvari. Počela sam konzumirati droge i izlazila... Živjela sam luksuzno, odijevala se skupo, izlazila u najskuplje restorane, ali to sve nije bilo baš tako sjajno kako je izgledalo. U svom životu sam osuđena za tri kaznena djela, prvo je bilo davanje prostorije za konzumiranje droge, drugo je bilo krivotvorenje novčanica i treće, pokušaj pljačke - prepričala je.

Nekoć je gotovo svakodnevno punila medijske stupce, a onda se nakon brojnih skandala odlučila povući iz javnosti. Onaj koji je najviše odjeknuo je kada se 2012. godine u stanu nje i njenog tadašnjeg supruga Josipa Nikića 18-godišnja djevojka predozirala ecstasyjem.

Sestra nekadašnje Miss sporta Stefany Hohnjec, dobila je godinu dana zatvora, dok je njezin bivši suprug dobio dvije godine i dva mjeseca.

- Kada se sjetim zatvora odmah se sjetim jakog udarca vrata kada ih je komandirka zatvorila. Prije nego što sam došla u zatvor nisam bila svjesna gdje idem, niti zašto ima... Mislim sve sam ja to znala, ali dok ne čujete zvuk tih vrata nije vam ništa jasno. U zatvoru ništa ne valja, ni jedna strana nije pravedna. Ima svega, od silovanja, zatvaranja u samicu, tuča, zatvor je grozan. Ima i mita i korupcije, sve je to istina. Zatvor je užasan - rekla je u HRT-ovom dokumentarcu.

Kako je rekla povodom jednog intervjua, bivši ju je suprug ostavio na cjedilu, a nakon izlaska iz zatvora dugo se borila s depresijom. Stručna pomoć, točnije, lijekovi, tvrdi, nisu joj pomogli te je utjehu pronašla u - vjeri.

- Molim se, redovito idem u crkvu, ispovijedam se i pokušavam živjeti bez grijeha. Ne vidim se s nekim tko ne vjeruje u Boga. Samo dragi Bog mi može poslati muškarca. Želja mi je da budem žena i majka kao moja draga sestra - rekla je jednom prilikom za 24sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 14:10