MARIO L. BATTIFIACA:

‘Mali je ovo korak za mene, ali velik za nas albine jer su nas otjerali s TV-a otkad više nije crno-bijela‘

Razgovarali smo s Battifiacom, Šovagović Despot, Jarkom, Sobinom, Lorenom i Lucijom Šerbedžijom koji su osvojili nagrade Zlatni studio

Mario Lipovšek Battifiaca

 Damir Krajac/Cropix

U najvećem studiju HRT-a "Anton Marti" dodijeljene su najveće i najprestižnije medijske nagrade u zemlji Zlatni Studio. Riječ je o petom, jubilarnom izdanju koje nam je donijelo večer za pamćenje. Svečana dodjela započela je hitom "Ja još uvijek imam istu želju" Nine Badrić, a završni glazbeni broj bio je posvećen mjuziklu "Jalta, Jalta", koja ove godine slavi pedesetu godišnjicu od prve izvedbe.

Radijski voditelj godine, Mario Lipovšek Battifiaca, nije skrivao oduševljenje nakon što mu je uručen Zlatni Studio.

- Sretan sam. Malen je ovo korak za mene, ali velik za nas albine jer su nas otjerali s televizije otkako ona više nije crno-bijela - u svom se stilu našalio.

- To je vjetar u leđa. Okušao sam se u dosta medija. Radio Istra je prošle godine dobila tu nagradu, ove godine ja, veselje se prelijeva iz godine u godinu. Lijepo je biti prepoznat. Problem malih medija je što neki misle da Hrvatska ne postoji ako se nešto nije dogodilo u Zagrebu. Zato mi je ova nagrada posebno draga - rekao nam je voditelj kojeg hrvatska javnost pamti po poznatom showu Bijele udovice na televiziji. Pitamo ga stoga je li mu draža televizijska ili radijska uloga.

- Zadnjih godina sve me više privlači radio. Tu se ne moram lijepo odjenuti, našminkati, a prenosim informacije ljudima. To mi se sve više sviđa - kaže nam kroz smijeh.

image

Mario Lipovšek Battifiaca

Srdjan Vrancic/Cropix

Anja Šovagović Despot također je sretna zbog nagrade za najbolju filmsku glumicu.

- Jako je lijepo držati Zlatni Studio u rukama, nagrada nikad dosta, što bi rekao moj prijatelj Ivo Gregurević. Ovo mi je prvi Zlatni Studio i nadam se da je ovo početak jednog lijepog prijateljstva, rekla je Šovagović Despot.

image

Anja Šovagović Despot

Damir Krajac/Cropix

Lucija Šerbedžija osvojila je Zlatni studio u kategoriji kazališne glumice godine.

- Hvala puno, baš sam sretna i počašćena da sam dobila nagradu jer je to jako lijepo priznanje, a mi se ovim poslom i bavimo zbog publike i zbog ljudi koji nas dolaze gledati, koji nas podržavaju, prvenstveno. To je posebna i izuzetno lijepa nagrada za takvo nešto. Čast je dobiti podršku, rekla je Šerbedžija.

image

Lucija Šerbedžija

Damir Krajac/Cropix

Slavko Sobin preuzeo je nagradu za seriju "Crno-bijeli svijet", koja je proglašena najboljom TV serijom.

- Preuzeo sam za "Crno - bijeli svijet" nagradu, zahvalni smo publici. Prekrasan završetak cijele te CBS ere koja nije mogla bolje završiti nego ovim priznanjem, rekao je Sobin.

image

Slavko Sobin

Ranko Suvar/Cropix

Andrija Jarak ove je godine oborio svoj rekord i osvojio četvrti Zlatni studio. Upravo je Jarak proglašen TV novinarom godine, a nagradu je primio kao novinar Nove TV iako je u međuvremenu prešao na RTL.

- Hvala svim čitateljima Jutarnjeg lista, svim gledateljima. Promijenio sam prošle godine televiziju, promijenio sam studio, ali je publika Zlatnog Studija ostala ista zlatna publika, koja me još jednom, po četvrti put, honorirala, tako da sam neizmjerno sretan i ponosan. Ovo je najvažnija medijska nagrada u Hrvatskoj, a moja je sreća što sam jedini koji ima četiri je tim veća. Hvala još jednom svima i trudit ćemo se i dalje biti najbolji i gledajte RTL jer uskoro vas očekuje jedan jako, jako zanimljivi projekt, rekao je Jarak.

image

Andrija Jarak

Damir Krajac/Cropix

- Iskreno, iznenađena sam. Inače ne volim imati neka očekivanja nego se prepustim i gledam što bude, bit će. Stvarno sam se šokirala, nisam ovo očekivala. Svi su sjajni i tko god da je odnio ovu nagradu, svatko bi je zaslužio. Svaka čast publici što je uspjela odabrati jer ja, iskreno, ne bih mogla izabrati pobjednika, rekla je Lorena, koja je osvojila Zlatni studio za novo lice na glazbenoj sceni.

image

Lorena

Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:51