ZVIJEZDE PJEVAJU

Maja i Stjepan ispali, Ferlin i Battifiaca opet napravili urnebes: ‘Da odete u Ukrajinu, vojska bi se razbježala‘

U show programu nastupila je naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu Mia Dimšić s ‘Guilty Pleasure‘

Maja Ciglenečki i Stjepan Lach

 HRT

Nakon što su prošle subote Iva Jerković i Ivo Amulić napustili HTV-ov show "Zvijezde pjevaju", ova subota bila je kobna za Maju Ciglenečki i Stjepana Lacha. HRT-ova voditeljica i njezin mentor osvojili su najmanji broj bodova žirija i glasova publike, pa su tako prolaz u polufinale izborili Areta Ćurković i Goran Bošković, Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, Marina Orsag i Ivana Kindl te Marko Braić i Gina Damjanović.

- Meni je ovo stvarno bilo prekrasno iskustvo. Upoznala sam super ljude, postali su mi jako dragi i hvala HRT-u što mi je pružio ovu priliku. Bilo je zadovoljstvo gledati tebe Barbara i tebe Duško kako uživo stvarate tu svoju čaroliju koju godinama pratim na televiziji - zahvalila se voditeljskom tandemu showa Kolar - Ćurlić uvijek pristojna Maja Ciglenečki.

Inače, petu emisiju "Zvijezde pjevaju" otvorile su Marina Orsag i Ivana Kindl s pjesmom Little Richarda "Good Golly, Miss Molly" i osvojile čak 39 bodova za svoju izvedbu.

- Nisi se štedjela, cijelo vrijeme si pjevala. Svaka čast, to jest pjesma koju svatko može otpjevati, ali ne ovako - zaključila je članica žirija Zorica Kondža dodjelivši paru devet bodova. Ostala trojka odlučili su se za "čistu desetku".

- Moj umorni pogled nije radi vas, ali probudili ste me - kazao je Marko Tolja, aludirajući očito na proslavu Severininog 50. rođendana na kojem je nastupao ali se i dobro proveo. Jurica Pađen i Danijela Martinović bile su jednoglasnog mišljenja - "cure, rasturile ste".

image

Marina Orsag i Ivana Kindl

Hrt

Na scenu su potom zakoračili Maja Ciglenečki i Stjepan Lach i to u priličnoj tremi jer su prošle subote zaradili dosta "packi" od žirija. No odabir pjesme Parnog valjka "Javi se" pokazao se kao dobar potez te je par pokupio 33 boda.

- Majo, ti si guštala i to je genijalno, jer ako se počneš osjećati preozbiljno, to zna otići u krivom smjeru. Imaš specifičan glas koji bih prepoznala i na radiju, iskoristi to - ustvrdila je Martinović. Tolja joj je savjetovao da je njihovi komentari ne obeshrabre, već motiviraju.

- Svirao sam u Parnom valjku, ali sam ovu pjesmu slušao kao član žirija i običan slušatelj. Bila si sigurnija nego prošli puta, leži ti taj "urbani kroki" - nadovezao se Pađen.

Marko Braić i Gina Damjanović usudili su se taknuti u svetinju - pjesmu Olivera Dragojevića "Stine". Rizik im se, na kojem je inzistirao Braić, isplatio - osvojili su tri desetke i jednu devetku (Tolja).

- Kažu kada čovjek pjeva baladu da se vidi koliko može. Osim što ste izabrali tešku pjesmu, Marko ti nisi kopirao Olivera, već si unio svoju emociju - rekla je Kondža kojoj nije promaklo da je glumčeva mentorica napravila greškicu u izvedbi, ali ju je i utješila kako to nije čudo jer je pjesma jako zahtjevna.

image

Marko Braić i Gina Damjanović

Hrt

- Hrabrost i odvažnost - to treba živjeti u životu. I to je ovo večeras. Jer usudili ste se taknuti u dvije svetinje - Olivera i ovu pjesmu. Ti si Marko ozbiljan pjevač - kazala je Martinović.

Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, najurnebesniji par sezone, a i malo šire, odlučili su kako kažu uništiti još jednu pjesmu. Odluka je pala na "Ruzinavi brod" grupe Daleka obala. No sudeći po ocjenama, jer osvojili su 34 boda, nisu je uništili. Bez sumnje tu je pripomogao njihov šarm i zezanje, koje je potpuno zarazno i za kojim se poveo i sam žiri. Danijelu Martinović rasplakali su, ali kako je objasnila to su bile suze radosnice zbog sreće koje donose u HTV-ov studio.

- Momci, vi nemate pojma kako je vaše pjevanje moćno oružje. Da vas je poslati u Ukrajinu, sva bi se vojska razbježala - nasmijao je publiku svojim komentarom Pađen.

- Čak ni Marijan Ban, kojeg osobno poznajem ne bi zamjerio što ste mu učinili od pjesme - nastavila je Kondža.

image

Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca

Hrt

Tandem Areta Ćurković i Goran Bošković izabrali su poznatu baladu "Još i danas zamiriši pjesma" od Gazdi.

- Sretna okolnost je Areta što si glumica, pa možeš glumiti pjevačicu. No proživljenost pjesme rezultirat će povjerenjem publike - istaknuo je Pađen, dok je Zorica Kondža zaključila kako se glumica dobro snašla unijevši puno emocije, a nešto manje glasa, što je dobro kompenzirala.

U show programu nastupila je naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu Mia Dimšić s "Guilty Pleasure", pjesmom s kojom se natječe u Torinu.

image

Areta Ćurković i Goran Bošković

Hrt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:06