I STAS I GLAS

Kad je izišla Jelena Rozga - sve je stalo! Fatalnu Splićanku gledalo se bez daha

Svi su gledali plavokosu Splićanku u efektnoj haljini u boji fuksije i dočekali izrazito moćan i sugestivan nastup

Jelena Rozga

 Joško Šupić, Nikola Vilić/Cropix/

Završnu večer "Hit ljeta", glazbene revije Melodije Jadrana koja se održala sinoć u prepunoj splitskoj Galeriji Meštrović, apsolutno je obilježila pojava i nastup Jelene Rozge.

Dakako da se s puno pažnje čekao duet Petra Graše i Nine Badrić, dakako da je Doris Dragović oduševila publiku "medleyjem" svojih najvećih hitova, ali efekt koji je polučila pojava Jelene Rozge - neusporediv je s ičim drugim, piše Slobodna Dalmacija.

Još dok se mjestimično ukazivala bočno od pozornice tijekom nastupa izvođača prije nje, u publici smo pratili brojne oči kako je prate, skeniraju, analiziraju, komentiraju. Na Jelenu Rozgu nitko sinoć nije bio ravnodušan.

image

Jelena Rozga

Josko Supic /Cropix
image

Jelena Rozga

Vojko Basic/Cropix

A u trenutku kad je kročila na scenu, neposredno prije Dušku Ćurliću priznajući tremu koje se ne uspijeva riješiti ni nakon tolikih godina na javnoj sceni, sve je zamrlo. Svaki glas, svaka ćakula, zvuk boca vina koje se otvaraju za VIP stolovima i žamor.

Svi su gledali plavokosu Splićanku u efektnoj haljini u boji fuksije i dočekali izrazito moćan i sugestivan nastup, te novu pjesmu "Idi ti", koja je nedvojbeni hit. Vjerojatno jedan od većih koje će imati.

Jeleni se pljeskalo dugo i bučno, apsolutno nije bilo dvojbe tko je najveća zvijezda večeri.

image

Mia Dimšić i Jelena Rozga

Josko Supic /Cropix

Nakon nastupa dala je izjavu za Slobodnu Dalmaciju u backstageu.

- Bilo je fenomenalno! Ovo je divna publika koja mi je od početka pljeskala, toliko sam sretna! Imam pjesmu na koju se stvarno ponosim, tešku baladu, koju je trebalo otpjevat i izvest. Kad ovo preslušam, mislim da ću bit‘ jako zadovoljna. Hvala Vjekoslavi i Tončiju na tekstu i genijalnoj glazbi. Presretna sam, još sam dojmom, publika je fenomenalna...

Ja sam nekako tip koji razmišlja o idućim koracima, život ide dalje, čeka me još puno arena, još me čeka puno gradova koji bi htjela obići... Već imam ideju koju bi voljela proći s Vjekoslavom i Tončom, sve podijeliti sa svojom publikom – emotivno je pričala Jelena Rozga.

image

Vjekoslava Huljić, Tonči Huljić i Jelena Rozga

Josko Supic /Cropix

Na isto mjestu sreli su i crnogorsku zvijezdu koju itekako voli i ovdašnja publika, Sergeja Ćetkovića.

- Moram reći da sam oduševljen, hvala organizatorima na pozivu, što sam imao priliku predstaviti svoju pjesmu pred splitskom publikom za koju znam da me jako voli. Večeras se rodila jedna nova pjesma. Puno je koncerata, puno dešavanja, novi CD izlazi u listopadu. Ovo mi je prvi festivalski nastup nakon dugog razdoblja...

Počeo sam pjevati na festivalima u Crnoj Gori i drago mi je da ova priča i dalje postoji, i da rađa nove pjesme i nove izvođače. Fenomenalno i svaka čast na organizaciji, mjesto je predivno. Ovo mjesto ima nevjerojatnu energiju – rekao je Sergej Ćetković nakon svog nastupa.

image

Sergej Ćetković

Vojko Basic/Cropix

Zadovoljstvo nij krila ni Lorena Bućan, koja je sa smješkom ustvrdila da je haljina koju je odjenula bila - pun pogodak.

- Mislila sam da će biti prevruće, ali ova haljina koju mi je napravio Arileo, u kombinaciji s laganim vjetrom, predivno je bilo. Jedva sam dočekala stati na pozornicu, rasplesati se, pjesma me ponijela, vodila me od početka do kraja, ritam je ludilo, baš sam imala osjećaj ljeta!

image

Lorena Bućan

Josko Supic /Cropix

Kad sam bila došla kod Tončija, rekao mi je: ‘Imam par pjesama, poslušaj‘. Svirao je na klaviru melodiju i nakon dva akorda, nakon dva takta, stala sam i rekla: Ta bi mogla biti ta, ima taj latino vibe, rekla sam da mi treba nešto brže... Volim ja balade, naravno, ali sam se htjela na pozornici isplesat i izguštat.

image

Joško Čagalj Jole i Lorena Bućan

Josko Supic /Cropix

Lokacija nije mogla biti bolja, ovdje je predivno, osjećaj je predivan, divna pozornica s divama i kultnim pjevačima koji su nastupali još prije mog rođenja. Sada dijelim s njima pozornice. Zato sam zahvalna i preponosna što sam dio prve godine Melodije Jadrana – rekla je Lorena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:41