TOTALNI CIRKUS

Johnny Štulić zbog ‘djevojke iz Hrvaca‘ napao Emila Tedeschija: ‘Kako je moguće da je on toliko bogat?!‘

Glazbenik je redateljicu i teatrologinju napao i prošle godine, a sad ga je na to potaknula emisija na radiju

Johnny Štulić osamdesetih

 Matko Biljak/cropix/

Glazbenik Johnny Štulić objavio je novi tekst na Scribdu kojim se obratio redateljici, teatrologinji i svojoj bivšoj djevojci Snježani Banović. Ona ga je nedavno spomenula u svojoj knjizi nazvanoj "Kronika sretnih trenutaka - Odlomci iz ludih osamdesetih", a da napiše tekst ga je potaknula emisija posvećena bendu Azra koja se emitirala na Yammat FM-u. U njoj su sudjelovali Banović, bivši član Azre Boris Leiner, Mišo Hrnjak, Dino Šaran te Marino Pelajić.

image

Snježana Banović i Branimir Johnny Štulić

Privatna Arhiva: Snježana Banović

Snježanu je Johnny usporedio s Kirkom, čarobnicom iz grčke mitologije koja je imala moć preobraziti ljude u životinje. To je učinila Odisejevim ljudima koji su došli na njen otok Aiaju te ih pretvorila u svinje. O tom mitu je Štulić pričao u svom tekstu. Rekao je da "ako ne pripaziš, Banović te časkom pretvara u svinju".

Banović je spomenuo i u kontekstu filma u kojem Frank Sinatra glumi mornara, a radnja se događa dan prije napada na Pearl Harbor gdje i pogine. Dan prije napada je noć proveo s prostitutkom koja njegovu smrt iskorištava da se izvuče iz posla, opisuje Štulić. Tu je priču ispričao kako bi "predočio da se to događa u stvarnom životu" te kako bi se obranio od onih koji se diče time što im je on napisao pjesme. "Da me nisu sreli, ne bi znali da postoje", istaknuo je.

Rekao je da je poslušao emisiju na Yammatu te optužio Banović da leže te da iste laži dupla "delirium tremensima".

image

Johnny Štulić osamdesetih

Matko Biljak/cropix/

Osvrnuo se i na Emila Tedeschija, voditelja emisije, te se zapitao kako je moguće da je on drugi najbogatiji čovjek u Hrvatskoj, a prisjetio se i kada je tražio intervju. Johnny kaže da je Emil snimio taj razgovor i pustio ga u eter, iako mu glazbenik nije htio dati intervju. Osim toga je i rekao da ga je njegova emisija nekoliko puta jako naljutila da se suzdržavao da ne nazove u eter, a naljutilo ga je i to što je Tedeschi rekao da su njegove pjesme "kulturno dobro".

Istaknuo je da je u emisiji "izrečena gomila tračeva i besmislica", a Snježanu je nazvao "čudovišnom coprnicom i patološkom lažljivicom". Naveo je i da svoju bivšu nikad nije vodio na snimanje Filigranskih pločnika, Azrinog albuma iz 1982. godine.

Štulić je Banović izvrijeđao i prošle godine. Rekao je kako je kupio njenu knjigu i rekao da ona laže o vremenu koje su proveli u vezi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 15:33