HUMANITARNA AUKCIJA

Izvedite Terezu Kesoviju, Gopca ili Nives Celzijus u kazalište i pomozite petrinjskoj bolnici

U ovoj humanitarnoj akciji snage su udružili Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Hrvatska lutrija i 20 slavnih Hrvata
Tereza Kesovija, Davor Gobac, Nives Celzijus
 Cropix (kolaž)

Zvuči gotovo pa neizvedivo da sa svojom omiljenom poznatom osobom odete u kazalište, iz lože pogledate izvrsnu predstavu, družite se i još k tome svojim izlaskom iz snova pomognete u popravku bolničkih uređaja u potresu oštećene bolnice u Petrinji.

No, upravo to može svatko ostvariti u humanitarnoj akciji u kojoj su snage udružili Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Hrvatska lutrija i 20 slavnih Hrvata. Naime, u sklopu kampanje "Kazalište sa srcem" svatko od 20 poznatih osoba iz javnog života otići će na hit-predstavu "Revizor" s osobom koja na jedinstvenoj aukciji ponudi najviši iznos za izlazak. Od 1. ožujka svakog dana na Facebook stranici HNK u Zagrebu svi ljubitelji kazališta velikog srca mogu licitirati za jednu od poznatih osoba, a onaj koji u roku od 24 sata ponudi najvišu cijenu te iznos uplati na poseban žiroračun, tu će osobu izvesti 25. ožujka na izvedbu "Revizora" u jednu od loža u HNK.

Činimo dobro

Tako će se u ponudi kao odlično društvo za izlazak u kazalište i društvo u loži naći: Dario Šimić, Boris Jokić, Joško Lokas, Stjepan Božić, Davor Gobac, Tihomir Ladišić, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Nives Zeljković Celzijus, Domagoj Jakopović Ribafish i drugi. Ne treba posebno napominjati kako se svatko od njih spremno uključio u ovu hvalevrijednu akciju, a glazbena diva Tereza Kesovija otkrila je kako je i sama volontirala u Petrinji nakon potresa.

image
Nives Celzijus
Damjan Tadic/Cropix

- Divan je osjećaj pomagati ljudima i uvijek se odazovem ovakvim akcijama. Apeliram na ljude koji imaju, ali zaista imaju financijskih mogućnosti pomoći, da pomognu. Jer, neopisiv je osjećaj i golemo zadovoljstvo kada usrećite drugog čovjeka. Dobro je činiti dobro - naglasila je Kesovija.

image
Tereza Kesovija
Vedran Peteh/Cropix

Isto tako, svi uključeni u ovu akciju dali su sve od sebe kako bi ideja zaživjela.

image
Davor Gobac
Biljana Blivajs/Cropix

- Nakon što sam razradio ovu ideju i napravio njezin hodogram, shvatio sam da u HNK kucam na otvorena vrata. Posebno je bilo lijepo vidjeti spremnost svake od tih poznatih osoba da se pridruže projektu - ispričao je Sanjin Španović, direktor konzultantske tvrtke koja vodi ovaj projekt, dodajući kako će početna cijena za svakog od slavnih biti 53 kune jer upravo pet i tri zvukom podsjećaju na Petrinju.

image
Dario Šimić

Srdjan Vrancic/Cropix

U kazalištu i Petrinjci

Intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč istaknula je da je glavna poruka projekta da ljudi u Petrinji nisu zaboravljeni, premda je od potresa prošlo više od dva i pol mjeseca.

- Kazalište je dužno uvijek imati i tu zadaću preispitivanja vraćanja duga društvu, a ovakva akcija u svakom segmentu kako je postavljena vodi tome. Zaista mi je drago što smo i u ova teška vremena dali priliku pomoći onima koji nas trebaju i danas i da omogućujemo zajedništvo jer pomoći mogu svi - rekla je Dubravka Vrgoč.

image
Ana Jazić, Dubravka Vrgoč, Tereza Kesovija, Sanjin Španović na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen projekt Kazalište sa srcem
Zeljko Puhovski/Cropix

A da se ovoj akciji kao partner pridružila Hrvatska lutrija nije nimalo slučajno jer, kako je rekla Dubravka Vrgoč, poznato je kako je 1834. godine prvo kazalište u Zagrebu sagrađeno novcem koji je bio dobitak na lutriji.

- Danas, 187 godina poslije, s Lutrijom na ovaj način pomažemo da se potresom razrušeno područje ponovno sagradi uz pomoć svih ljubitelja kazališta - naglasila je intendantica.

U skladu s tim, među publikom će se 25. ožujka naći i 30 zaposlenika Hrvatske lutrije s područja Petrinje i okolice koji su doživjeli potres.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:39