ZLATNI STUDIO

Izvedbe uživo koje se pamte: Svi su plakali zbog Massima, a kad je krenula ‘Nek‘ živi ljubav‘ nastao je show

Kao i cijela dodjela nagrada koja se prati u izravnom prijenosu iz najvećeg studija HTV-a, i glazbeni dio priprema se mjesecima unaprijed

Detalj dodjele Zlatnog Studija 2023.

 Davor Pongracic/Cropix

Svake godine dodjela nagrada Zlatni Studio za koju možete glasati OVDJE, donese gledateljima neku novu poslasticu, a za to je najzaslužniji glazbeni producent nagrade, Ante Gelo. Kao i cijela dodjela nagrada koja se prati u izravnom prijenosu iz najvećeg studija HTV-a Anton Marti, i njezin glazbeni dio priprema se mjesecima unaprijed, pažljivo je birana, vrti se oko povijesti, aktualnih događanja, godišnjica... Neke od njih, poput "Igraj, moja Hrvatska" iz 2019. godine imaju i više od milijun pregleda na YouTubeu. Tako je i na dodjeli nagrada 2023. izvedeno nekoliko zabavnih i emotivnih skladbi.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Orkestar predvođen Antom Gelom moćno je odsvirao ‘Apokalipso‘ Darka Rundeka, u instrumentalnom izdanju, ali uz pratnju plesača čiju je koreografiju osmislila Paula Tonković. Taj veliki Rundekov hit nastao je točno prije četvrt stoljeća, u vrijeme kada je izašao i prvi broj Jutarnjeg lista.

Eni Jurišić i Matija Cvek otpjevali su najveći hit 2022. godine, ‘Trebaš li me‘, koji je ujedno dobio i Zlatni Studio u kategoriji najbolje pjesme.

Predrag Martinjak i Martin Kutnar odali su počast preminulom Massimu Saviću izvedbom njegove pjesme "Krug u žitu". Massimo je bio višestruki laureat Zlatnog Studija, a njegov prerani odlazak ostavio je golemu prazninu na našoj glazbenoj sceni.

Severina je na dodjeli Zlatnog Studija 2023. otpjevala svoju tada novu pjesmu "Vjerujem u Boga", svojevrsnu odu svim jakim i neustrašivim ženama, a s njom je pjevao i zbor "Zagrepčanke i dečki".

Zajednička izvedba pjesme ‘Srebrnih krila‘ ‘Nek živi ljubav‘ izazvala je posebne emocije, a izveli su je svi prezenteri, dobitnici i nominirani Zlatnog Studija 2023. predvođeni Vladom Kalemberom. Pridružili su im se i svi uzvanici u studiju na Prisavlju.

Petar Grašo, još jedan višestruki dobitnik Zlatnog Studija oduševio je publiku svojim hitovima, a maestralno je riješio problem s mikrofonom koji mu se na početku pjesme nije htio upaliti.

Spoj starog i novog: Lovro Juraga i Tara Thaller izveli su poznatu pjesmu Beti Jurković iz 1950-ih, Nogometna utakmica, no inspiracija za spot i nastup bile su društvene mreže jer je prošle godine dodijeljena i nagrada za TikTok lice godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:43