URŠULA TOLJ

Hvale ju da ima najbolje noge na HRT-u, evo što kaže o ljubavi: ‘Drugi brak? Prođe mi glavom, ali...‘

HTV-ova voditeljica Uršula Tolj otkrila je da je sretno slobodna, ali i da se priprema uza 13. sezonu showa ‘Zvijezde pjevaju‘

Uršula Tolj

 Josip Molnar Cropix/

Ima, vele obožavatelji, najbolje noge na HTV-u, kuha jer mora, ali zato voli pjevati, pratiti nogomet i navijati za Hajduk. Po pitanju ljubavi sretno je slobodna, a dani joj ponekad previše kratko traju da ispuni sve poslovne obaveze, povjerava nam uoči nove, trinaeste sezone HRT-ovog showa ‘Zvijezde pjevaju‘, urednica projekta, Uršula Tolj.

Često vas viđamo po koncertima. Je li se ikad dosad dogodilo da na nekom od tih izlazaka uočite da netko od poznatih iz publike dobro pjeva i da ga pozovete u ‘Zvijezde pjevaju‘?

- Daaa! Nekoliko puta se to dogodilo. Zadnji put na koncertu Vesne Pisarović na kojem sam srela jednog našeg nogometaša koji izvrsno pjeva u što sam se sama mogla uvjeriti. No, kako je još aktivan, barem za ovu sezonu nije mogao doći u obzir. A i moje kolege s posla znaju to raditi, pa me zovu kad čuju nekoga da odlično pjeva da mi ga preporuče. Tončica Čeljuska, Maja Tokić, Sanja Brajković, Damir Smrtić... znaju oni da nije lako naći zvijezde koje mogu i žele pjevati pred televizijskim kamerama, pa me baš dirnu svojom kolegijalnošću.

Uskoro kreće 13. sezona showa. Koliko je teško pronaći pjevače amatere nakon toliko sezona?

- Nije lako, sigurno. Neke ljude za koje znam da dobro pjevaju i da žele sudjelovati, zovem već godinama ali nikako da nam se poklope termini. To su najčešće glumci koji su ili na snimanju filma, serije ili imaju premijere baš u doba kad nam je emisija. Zato stalno molim na HRT-u da mi ranije potvrde novu sezonu, ali najčešće to zbog raznoraznih poslovnih razloga nije moguće. Ne znam ni sama koliko sam već ljudi zvala ali, recimo, pouzdano vam sad mogu nabrojati najmanje deset javnih osoba koje nemaju sluha... (smijeh).

Tko je od pjevača amatera koji su dosad nastupali u emisiji bio ‘najtvrđi orah‘ i kojim ste se sve sredstvima služili da ga nagovorite da zapjeva pred televizijskim kamerama?

- Hm... Pa, zapravo nije bilo situacija gdje sam morala lomiti, ali malo duže sam razgovarala s kolegama Damirom Smrtićem i Robertom Ferlinom, te s Ivanom Pažaninom. Oni nisu pristali odmah. I s dvije zvijezde iz nove sezone bila je slična priča, ali o tome ćemo kad ona prođe. Lomila sam neke koje sam na kraju i slomila, ali se nešto treće uplelo u dogovor i nije na kraju ostvaren.

image

Uršula Tolj

Marko Todorov/Cropix

Ovaj show uvijek ima dobru gledanost i publika ga voli. Kolika je bila prosječna gledanost prošle sezone i što mislite zašto je bio toliko gledan i nakon toliko sezona?

- Prosječni share je bio iznad 20 posto, visoka gledanost je konstanta i ‘Zvijezde‘ doista imaju vjernu publiku i fanove koji svaku sezonu i gledaju i komentiraju i dijele naše sadržaje na društvenim mrežama. Mislim da je tajna u velikoj pozitivi kojom odiše show, mi pjevamo i smijemo se i družimo... Nastaju neraskidiva prijateljstva među sudionicima i to se osjeti i prenosi na gledatelje.

Parove nove sezone ste objavili, jeste li zadovoljni?

- Jako sam zadovoljna, mislimo da nismo nikada imali ovako pjevački jaku postavu, zanimljivi su svi kandidati, različitih zanimanja... Bit će uzbudljivo!

Tko će činiti žiri 13. sezone showa?

- Kad nešto odlično funkcionira, ne treba mijenjati, tako da žiri koji je osvojio našu publiku ostaje isti: Danijela Martinović, Marko Tolja i Mario Lipovšek Battifica.

Jeste li vi ikad imali prilike zapjevati s nekim od profesionalnih pjevača i kako je to zvučalo?

- Ja sam vam od onih koji jedan stih otpjevaju savršeno točno a već drugi zafalšam... Tako da ovisno koji su stih čuli (smijeh). Ja volim pjevati, ali volim biti i jako opuštena dok to činim, a kada sam jako opuštena, onda su takvi i tonovi (smijeh)...

image

Uršula Tolj

Marko Todorov/Cropix

Napisali ste mnoge stihove za neke domaće pjevače poput Maje Šuput, Minee, Nene Belana... U kojim trenucima najčešće pišete, gdje nalazite inspiraciju?

- Život je najveća inspiracija i ne treba ti ništa drugo, a stihovi mi padaju na pamet dok vozim, kuham, šećem prirodom... Ma, u najrazličitijim situacijama.

Kada biste sami sebe opisivali, koje biste svoje karakteristike istaknuli?

- Kao šefica sam organizirana, odgovorna, pedantna, točna. Kao osoba sam isto to, ali u privatnom životu to nisu uvijek poželjne karakteristike. Spašava me to što sam optimistica, volim se zezati, smijati, zabavljati, družiti. Volim i samoću, naravno, ali tek toliko da se posvetim malo sebi i provjerim je li sve ok.

Koje su vaše najveće vrline, koje su vaše najveće mane?

- Vrline sam već spomenula, a one mogu postati i mane u krivom trenutku. Na manama radim i ispravljam ih, ali to nije nešto strašno, to su situacije kada sam koncentrirana na cilj i onda zaboravim da osobe oko mene možda ne znaju za to pa ostavljam krivi dojam.

Tijekom karijere radili ste u sportskom, informativnom, zabavnom programu... Gdje je najteže i zašto?

- U zabavnom. Tu sadržaj osmišljavate vi, zabavnu emisiju treba osmisliti i realizirati, dok u sportskom i informativnom programu vi prenosite i razgovarate o sadržaju koji postoji.

image

Uršula Tolj

Marko Todorov/Cropix

Jeste li radoholičarka?

- Da. Ali ne onaj tip koji nikad ne odmara. Kada radim, radim 100 posto, ali nisam onaj tip radoholičara koji ni na godišnji ne ode. Volim se ja i odmarati.

Kako se najradije opuštate u slobodno vrijeme?

- Izlasci, druženja, šetnje, knjige, serije... Nogomet. Putovanja.

Kakva ste kuharica? Koji su vaši kulinarski specijaliteti?

- S obzirom na to da me kuhanje nikad nije pretjerano veselilo, uopće loše ne kuham. Drugim riječima, kuham jer moram ali na mojim jelima se to ne vidi (smijeh). Ukusna su. Rižota, tjestenine... U tome sam najjača. Djeca su mi formirala specijalitete.

Mama ste dvoje djece. Što je ono najvažnije što im u odgoju nastojite usaditi?

- Poštenje, iskrenost, odgovornost. Nema ni tu puno filozofije, ljubav je temelj svega.

Već godinama ste sretno razvedeni. Jeste li ikad razmišljali o novom braku?

- Kad vidim neku lijepu vjenčanicu, tada pomislim... No, brak nije nešto o čemu razmišljaš, on je posljedica nekog odnosa a čak nije ni nužna i obavezna posljedica.

Kakav bi trebao biti muškarac da biste se za njega poželjeli trajno vezati?

- Ne postoji neki popis osobina koji imam ili kojem težim. S nekim klikneš, s nekim ne. Kad klikneš i krenete u vezu, tada testiraš kako funkcionirate zajedno. Poželjela bih se vezati za nekoga s kim bih jednostavno prelazili preko izazovnih situacija, uvijek sam voljela muškarce koji su ostajali mirni u kaosu.

image

Uršula Tolj

Marko Todorov/Cropix

Bi li taj muškarac morao navijati za Hajduk?

- Bilo bi poželjno, bilo bi jednostavnije, ali to, naravno, nije uvjet (smijeh).

Godine ne krijete. Poznato je da ste 16. ožujka navršili 51. Kako ste proslavili rođendan?

- Na Hajdukovoj utakmici. A poslije s dragim prijateljima.

Zbog čega je dobro da vaše vršnjakinje ne odustaju od nošenja mini suknji ili poziranja u kupaćim kostimima?

- Dobro je da ni jedna žena ne odustane od sebe. Ne moraju moje vršnjakinje nositi minice ili pozirati u kupaćem, ako ne žele. Ali ako žele, trebaju to činiti jer imaju na to pravo. Svatko treba živjeti onako kako želi i kako se osjeća, a ne kako drugi misle da bi trebao. ‘Live and let live‘, ja bi dodala i ‘Love and let love‘, voli i budi voljen. Nemojte mrziti, ogovarati, popovati, suditi drugima... Okrenite se sebi i svojim najdražima, nađite razlog za smijeh i u teškim situacijama... To su neke moje filozofije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:54