‘Samo kraj mene živjela si‘

Grupa CAMBI predstavila novi singl na Melodijama Jadrana: ‘Ništa nije onako kako se čini na prvu‘

Za pjesmu ‘Samo kraj mene živjela si‘ snimljen je i video spot

Cambi

 Mario Buličić i Nikola Brboleža

Grupa CAMBI predstavlja novi autorski singl ‘Samo kraj mene živjela si‘, s kojim su se predstavili na ovogodišnjim Melodijama Jadrana.

"Za ovu godinu smo još jednom pripremili pjesmu koja je izašla direktno iz radionice grupe CAMBI. Ovo je naša druga autorska pjesma. Nakon singla koji je skladao naš Joško Tranfić, glazbu i tekst za novu pjesmu ‘Samo kraj mene živjela si‘ potpisujem ja, dok je za aranžman zaslužan Hrvoje Domazet. Nova ljubavna balada ima poznat Cambijevski zvuk", rekao je Jure Nikolić, autor pjesme.

image

Cambi

Mario Buličić i Nikola Brboleža

Jure, Sandro, Joško i Luka poznati su po snažnim vokalnim izvedbama koje donose jedinstven spoj tradicionalnog i suvremenog zvuka s mediteranskim prizvukom, što je uspješno preneseno i u novoj pjesmi.

Za pjesmu ‘Samo kraj mene živjela si‘ snimljen je i video spot koji vjerno prikazuje atmosferu pjesme u kojoj ništa nije onako kako se čini na prvu. Autor spota je dugogodišnji suradnik Ivan Trpimir Lozić.

"S CAMBI-jem surađujem već četvrti put i kao uvijek suradnja je izvrsna. Dali su mi potpunu slobodu u kreativnom segmentu, a rješenje sam zajedno sa svojim timom našao u igranju sa zakonima fizike. Pošto tekst govori o nesretnoj ljubavi u kojoj neprežaljena ljubav nije svjesna svoje nesretne zavodljivosti, u tami duše tekstopisca poigravaju se zakoni fizike, sve je moguće osim potencijala spomenute ljubavi, kao da ne vjeruje da je u stvarnom svijetu. Postoji i kontrast high keya koji je laž i privid, izmiče radosti jer je i on bezbojan, potpuno desaturiran, te likovi stoje dekomponirani u kutevima kadra, na granici između normalnosti i potpunog ludila", kaže Lozić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 18:28