FAVORIT DORE

Baby Lasagna nakon skoka na kladionicama: ‘Imam tremu, ali bit će vatreno!‘; fanovi: ‘Bojim se i pomisliti da ne prođe‘

Favorit Dore komentirao je za Jutarnji skok Hrvatske sa sedmog na treće mjesto na kladionicama

Baby Lasagna

 Youtube/

Dragi svi, ako želite da se Hrvatska dobro plasira na Eurosongu koji će se u svibnju održati u Švedskoj, na Dori glasajte za Baby Lasagnu i njegovu pjesmu ‘Rim Tim Tagi Dim‘. Jer, dok Hrvatska tek treba odabrati tko će je ove godine predstavljati na izboru Pjesme Eurovizije, Europa i Eurosong već su izabrali: doslovno svi luduju za Baby Lasagnom!

Pokazuju to i eurovizijske kladionice na kojima je još neodabrana hrvatska pjesma predstavnica tjednima bila na visokom sedmom mjestu. Taj smo plasman zauzeli nakon što je HRT objavio sve pjesme što će se natjecati na Dori, a ako je itko dvojio zbog koje smo konkretno pjesme na kladionicama toliko visoko, jučer je postalo jasno: u trenutku kada je Baby Lasagna objavio video-spot za ‘Rim Tim Tagi Dim‘, Hrvatska se sa sedmog vinula na treće mjesto eurovizijskih kladionica.

- Jesam li to očekivao? Naravno da nisam - kaže Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, kojeg smo zatekli u pripremama za drugo polufinale Dore u kojem u petak nastupa kao sedmi izvođač po redu.

- Imam tremu, ali nadam se da će sve proći u redu - govori 28-godišnji istarski glazbenik o kojem se, nakon izlaska njegovog spota, raspisao i najutjecajniji eurovizijski portal, wiwibloggs. U tekstu pišu kako je Baby Lasagnu za ‘Rim Tim Tagi Dim‘ inspirirao masovni odlazak mladih ljudi koji tražeći prilike na putu prepunom panike, boli i patnje moraju napustiti svoje domove. Sam spot opisuju kao priču mladića koji mora za sobom ostaviti život u kojem je mazio krave, hranio kokoši, cijepao drva, a sada se od svojih sumještana oprašta na fešti uz stihove ‘Nadam se da ću pronaći svoj mir u buci, želim postati jedan od gradskih momaka, svi su tako lijepi i napredni, možda znaju i naš ples‘.

image

Baby Lasagna

Youtube/

Komentatori na wiwibloggsu su oduševljeni:

- Hoće li ova pjesma Hrvatsku ponovo učiniti pobjednicom Eurosonga - pita se jedan od njih.

- Volimo te, Baby Lasagna - poručuje drugi.

- Dečko je dopadljiv, ali pobjeda? - skeptičan je treći.

- Sviđa mi se pjesma, sviđa mi se video. Bojim se i ne pomisliti kako ću se osjećati ako Baby Lasagna ne osvoji Doru - upozorava četvrti komentator na najveću moguću prepreku koja čeka izvođača i pjesmu koja je na sebe i prije Dore privukla toliko pažnje.

image

Baby Lasagna

Youtube/

A upravo je privlačenje pažnje jedan od preduvjeta uspjeha na Eurosongu. U moru skladbi različitih glazbenih pravaca koje se tamo natječu valja pokazati nešto autentično, nešto po čemu će se natjecatelj izdvajati od drugih, što je Baby Lasagna već uspio i to pjesmom koja nije bila ciljano pisana za Doru niti za Eurosong.

- Nije mi bio plan ići na Doru, ova pjesma nije pisana za Doru, čak nije bila ni kao singlica na albumu. Prijatelj mi je rekao da se prijavim i ja sam se pitao je li prijava komplicirana. Kad sam vidio da nije, rekao sam: ‘Zašto ne?‘. Nisam vjerovao da ću upasti, mislio sam da će to biti jedna od onih stvari kao kad šalješ životopis na posao, pa ih pošalješ na trideset adresa, a nikada ne dobiješ odgovor. Ali, onda sam upao u rezervu i to mi je već bio šok. Zvali su me nakon par tjedana i rekli: ‘Jesi li spreman?‘ - priča Baby Lasagna koji je jako zadovoljan video spotom što ga je u Istri uz pomoć tridesetak statista snimao tijekom pet dana. Spot je režirala njegova djevojka Elizabeta Ružić, a jedan od snimatelja bio je i njezin tata Josip Ružić.

- Ovo je do sada najveći spot moje karijere, a mislim da se to može i vidjeti. Jako sam ponosan na moje najbliže koji su sudjelovali u stvaranju spota – režiseri, snimatelji i statisti. Još jedna suradnja s Rose Artom iz Istre urodila je plodom na koji smo moj cjelokupni tim i ja ponosni, a nadam se da će i ljubitelji Lasagne uživati u spotu, kao i mi. Volio bih se zahvaliti statistima, folklornom društvu Umaga, upravi grada Umaga i ostalim suradnicima koji su mi omogućili da videospotom prenesem emocije - kaže Baby Lasagna, kojeg pitamo kako će izgledati njegov nastup na Dori.

- Bit će toplo i vatreno! I neće biti dosadno - najavljuje Baby Lasagna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 13:32