Svjetski je dan zdravlja – idealna prilika za godišnji sistematski pregled u Poliklinici Aviva

 promo

Dok se cijeli svijet bori protiv pandemije COVID-19, postali smo svjesniji važnosti vlastitog zdravlja i zdravlja naših bližnjih. Demografski trendovi upućuju na starenje populacije, sjedilački način života, a sve je više i kroničnih oboljenja. Ova, kao i ostala važna zdravstvena pitanja, s razlogom se ističu povodom Svjetskog dana zdravlja, koji ove godine obilježavamo 7. travnja.

Koliko je važno posvetiti se svom zdravlju i redovno obavljati kontrole, zna Poliklinika Aviva koja nudi razne pakete preventivnih sistematskih pregleda.

Sistematski pregledi predstavljaju osnovu učinkovite prevencije, te su nezamjenjivi u ranom otkrivanju kroničnih bolesti dok simptomi još nisu izraženi. Prijelomna dob za odlazak na sistematski pregled ne postoji. Sistematskim pregledima podliježu različite dobne skupine: od školske populacije, adolescenata, radno aktivnog stanovništva, sportaša, umirovljenika, a mogu biti usmjereni prema muškoj ili ženskoj populaciji. Sadržaji sistematskog pregleda mogu biti različiti, te se mogu proširivati pretragama ovisno o samom pacijentu.

Što obično obuhvaćaju paketi sistematskih pregleda?

  • laboratorijske pretrage krvi, analizu urina, hormone, tumorske markere
  • klinički pregled
  • EKG
  • ultrazvučni pregled abdomena
  • PSA i ultrazvuk prostate
  • ultrazvuk dojki i mamografija
  • pregled specijalista oftalmologa
  • zaključno mišljenje liječnika

S obzirom na dob, spol, obiteljsku anamnezu, kao i ranije bolesti, indiciraju se dodatne pretrage.

Za koji god sistematski pregled se odlučili, stručni tim Poliklinike Aviva pomoći će vam u dobivanju cjelovite slike vašeg zdravstvenog stanja i kroz daljnje savjete i praćenja pomoći u kvaliteti vašeg života, ali i života vaših bližnjih - bez dugih lista čekanja.

Donesite zdravu odluku i čuvajte vlastito zdravlje ne samo na današnji dan, već 365 dana u godini!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:28