Vrati ambalažu i osvoji 20 posto popusta

Reciklaža i ljubimcima najdraža! Novi život ambalaži daj i u dobrom popustu uživaj.

Pet centar

Pet centar, vodeća specijalizirana regionalna maloprodaja za kućne ljubimce, obilježila je jučerašnji Dan planeta zemlje predstavljanjem nacionalne kampanje zbrinjavanja ambalaže sa strateškim brand partnerima. Kampanju Pet centar provodi u suradnji s tvrtkom VAFO i svojim brendom Brit Care te tvrtkom Purina s prepoznatljivim brendom hrane za kućne ljubimce ProPlan, a predstavljanje kampanje popratili su brojni ljubitelji kućnih ljubimaca. Predstavnici Pet Network International-a najavili su kampanju sa strateškim partnerima u kojoj je cilj probuditi interes kupaca za pravilnim zbrinjavanjem otpada, a pritom nagraditi održivu praksu svojih kupaca s atraktivnim kuponima s popustima za kupnju sljedeće Brit Care Sustainable suhe hrane ili ProPlan suhe hrane.

image

Pet centar

‘’Održivost kao temeljna postavka poslovanja postala je svakodnevna praksa kako bi život i rad prilagodili klimatskim promjenama te smanjili ugljični otisak. Utjecaj klimatskih promjena na ljude i životinje je vidljiv, aktivnosti koje činimo da bi ih smanjili moramo implementirati u sve segmente života. U skladu s ESG strategijom Pet Network Internationala i poticanja zajednice u kojoj živimo i djelujemo, Pet centar Hrvatska sa svojih 20 maloprodajnih trgovina želi svojim primjerom pomoći kupcima prepoznati dobre prakse i djelovati već od današnjeg dana u svrhu zelenijeg planeta’’, istaknula je direktorica marketinga Pet centra, Mara Vuković.

‘’Iznimna nam je čast zakoračit u održivost s našim kupcima, kao prvi lanac specijaliziranih trgovina za kućne ljubimce u regiji sa fokusom na razvijanje svijesti o održivosti i zelenim praksama a samim time i razvijati zajednicu u pozitivnom smjeru - kako brigom o ljubimcima, tako i o okolišu. S obzirom na našu ekspanziju, postali smo bitan dionik društva i trudimo se upravo ovakvim praksama utjecati na boljitak, a u ovoj izazovnoj godini ponuditi kupcima i dodatni motiv u smislu popusta kao nagradu za održivu praksu’’ - zaključila je direktorica Pet centra Hrvatska, Neda Vuk Salaba.

Brit Care je osmislio i ponudio ljubiteljima pasa ekološki prihvatljivu hranu koja dolazi u potpuno reciklabilnom pakiranju i proizvodi se u klimatski neutralnim uvjetima korištenjem održivih sastojaka i ekološki prihvatljivog proteina insekata. Sastojci potječu od certificiranih, kada je moguće, lokalnih dobavljača kako bi se u distribuciji smanjila udaljenost I time smanjio ugljični otisak. Pravilnim odabirom sastojaka i održivim pristupom Brit Care je smanjio ugljični otisak ove hrane za pse za do 35% u usporedbi s hranom za pse napravljenoj od crvenog mesa.

Osim načina proizvodnje i distribucije pažnja je posvećena i ambalaži koja se može reciklirati sa širokim rasponom naknadnih primjena. U pakiranju se optimizira veličina i čvrstoća kako bi se težina pakiranja svela na minimum. Ambalaža označena brojem 4 ili 5 u trokutu može se odlagati u spremnike namijenjene za plastični otpad. Brit Care je nježan prema Zemlji jer: dolazi u reciklabilnom pakiranju, sadrži ekološki prihvatljiv protein insekata koji ima izvanredne nutritivne kvalitete i čija proizvodnja ne opterećuje okoliš, izrađen je od održivih sastojaka, proizvodnja se odvija u klimatski neutralnim tvornicama, a ugljični otisak je 35% manji od prijašnje linije proizvoda.

image

Pet centar

Purina, kao dio najveće prehrambene kompanije na svijetu, donosi mnoge prilike za istraživanje veza između zdravlja kućnih ljubimaca i ljudi. Dijeleći stručnost među znanstvenim timovima, Institut Purina već je uspio primijeniti ključna saznanja u područjima kao što su probiotici i kognitivno propadanje, a sada se uključuje u primjenu reciklabilne ambalaže u kojoj se nalazi hrana za pse. LDPE plastika se može reciklirati. Pakiranje je izrađeno od 100% recikliranog monomaterijala označenog simbolima 4 i 5. Jedna od najčešćih metoda recikliranja je otapanje plastike i korištenje za izradu novih proizvoda. Druga metoda je pretvaranje plastike u pelete, koji se mogu koristiti za stvaranje novih plastičnih proizvoda.

‘Net Zero Roadmap‘ je doista ambiciozan plan s ciljem smanjenja utjecaja kompanije Nestlé na okoliš na globalnoj razini stoga već sada uvode promjene, inoviraju i mijenjaju se na svim razinama: lokalno i globalno. Značajan pomak napravljen je vezano uz pakiranja njihovih proizvoda: 83,5% plastične ambalaže dizajnirano je tako da se može reciklirati, a gdje je moguće zamjenjuju ju ekološki prihvatljivijim pakiranjima poput papirnate ambalaže. U godini u kojoj slave 20 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj, i dalje aktivno čine dobro. Bez obzira radi li se o prodajnim ili promotivnim aktivnostima, uvođenju inovacija, projektima koje provode s partnerima, institucijama i udrugama, društvenim projektima, kao kompanija se čvrsto drže svog poslovnog obećanja da ostvare održiv rast.

Od 22. travnja 2024. u Pet centar poslovnicama, ljubitelji kućnih ljubimaca mogu pronaći posebno mjesto za odlaganje praznih Brit Care Sustainable i ProPlan vreća hrane. Vraćanjem bilo koje 3 Brit Care Sustainable ambalaže ili 3 ProPlan amablaže do 3 kilograma, Pet centar vas nagrađuje za održivu praksu sa 20% popusta na sljedeću kupnju Brit Care Sustainable ilI ProPlan hrane.

image

Pet centar

Pet centar u sklopu atraktivnih mjesečnih pogodnosti ističe posebnu akciju koja traje do 30.05.: Ne propustite iskoristiti posebnu pogodnost Pet centra i postati novi član kluba i ostvariti 25% popusta prilikom učlanjenja u svim Pet centar trgovinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:25