ZNAČAJAN PROJEKT

TŽV Gredelj započinje suradnju sa Siemens Mobility na vagonima noćnog vlaka

Siemens Mobility su jedan od svjetskih lidera u željezničkoj industriji

TŽV Gredelj

Iz kompanije TŽV Gredelj dolazi informacija da započinju suradnju sa Siemens Mobility na vagonima noćnog vlaka. Gredelj već više od 120 godina u Zagrebu pruža usluge proizvodnje i popravka željezničkih vozila. Siemens Mobility, jedan od svjetskih lidera u željezničkoj industriji će od travnja ove godine biti među važnim kupcima.

TŽV Gredelj će osigurati konačni dovršetak 35 vagona za noćni vlak, najviše razine kvalitete namijenjene prijevozu putnika u Europi. Bit će zaposleno oko 70 proizvodnih radnika, logističara, tehnologa i inženjera. Početak projekta je u travnju 2023. godine, a završetak prvog dijela planiran je za kraj 2023. s mogućnošću daljnjeg nastavka ostalih odabranih projekata.

Višemjesečni pregovori rezultirali su potpisivanjem ugovora o suradnji, čime je TŽV Gredelj ostvario uspjeh u međunarodnoj konkurenciji. Prvih 8 vagona preuzeto je na teretnom kolodvoru Resnik 20. travnja 2023. godine. Nakon dopreme u proizvodni pogon TŽV Gredelj, pristupilo se tehničkom pregledu stanja i pripremi za izvođenje ugovorenih radova prema rasporedu.

„Stručni timovi kompanije Siemens Mobility i Gredelja aktivno surađuju na našem prvom projektu. Očekujemo da će suradnja donijeti ne samo nove poslovne prilike nego i značajne narudžbe željezničke industrije te ojačati našu poziciju na tržištu željezničkih vozila“, rekao je predsjednik Uprave TŽV Gredelj Ivan Petriček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:17