Ulaganje u potencijal

Postigli nacionalnu pokrivenost: Croatia poliklinika kupila dubrovački Marin Med

Riječ je o devetoj poliklinici u mreži Croatia Poliklinika, uz poliklinike u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Zadru, Puli i Koprivnici, a sada i u Dubrovniku

croatia poliklinika

 /Ustupljena Fotografija

Poliklinika Croatia osiguranja preuzela je stopostotni udjel u dubrovačkoj poliklinici Marin Med, objavili su u srijedu iz Croatia osiguranja. Poliklinika Marin Med bavi se različitim specijalnostima u medicini, uključujući hiperbaričnu medicinu i medicinu rada i sporta, a usto pruža i usluge sistematskih i preventivnih pregleda, navodi se u današnjoj objavi.

Iz Croatia osiguranja očito su radili na tome da ovom transakcijom postignu nacionalnu pokrivenost. Riječ je o devetoj poliklinici u mreži Croatia Poliklinika, uz poliklinike u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Zadru, Puli i Koprivnici, a sada i u Dubrovniku.

"U Croatia Poliklinike i privatno zdravstvo najviših standarda u Hrvatskoj uloženo je više od 20 milijuna eura. Radujemo se što smo došli i na krajnji jug, gdje ćemo zahvaljujući vrhunskom timu stručnjaka i opremljenosti suvremenom tehnologijom Dubrovčanima i stanovnicima cijelog dubrovačkoj kraja pružati vrhunske medicinske usluge, kao i svagdje gdje smo prisutni", rekla je Tatjana Kujundžić, ravnateljica Croatia Poliklinike.

Na čelu Poliklinike Marin Med ostaje anesteziolog Rikard Lenz, kao i cijeli tim od 12 liječnika koji stalno rade. Kako je početkom godine medijima rekao Lenz, uz kolege liječnike jedan od suosnivača Poliklinike, s njima rade i kolege iz dubrovačke bolnice, kao i liječnici iz drugih zdravstvenih ustanova iz Hrvatske.

Poliklinika Marin Med osnovana je 2009. godine i na početku je bila orijentirana na goste s kruzera i turiste koji posjećuju grad, no kako je nedavno rekao Lenz, u posljednjih desetak godina to se, definitivno, promijenilo i trenutačno imaju između 80 i 90 posto lokalnih pacijenata. Lenz se tom prilikom i požalio kako još ne surađuju s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO), pojasnivši kako posljednje dvije godine pokušavaju ostvariti suradnju s HZZO-om u okviru koje bi pacijenti na uputnicu mogli dobiti usluge tretmana hiperbaričnim kisikom u barokomori koju su nabavili prije dvije godine.

Možda se tu krije potencijal ustanove, no Croatia osiguranje kupilo je gubitaša. Naime, u posljednjih pet godina dubrovačka je tvrtka najbolje poslovala 2021., kada je imala prihod od 5,7 milijuna eura, što je u iduće dvije godine na 3,8 milijuna eura, s neznatnim rastom lani. Posljednje dvije godine Marin Med posluje s gubitkom. U 2023. godišnji mu je prihod iznosio 3,8 milijuna eura uz gubitak od 36 tisuća eura, a ostvarena je neto marža iznosila -0,94 posto. Također, prema podacima Fine, broj zaposlenih lani je smanjen na njih 49.

Isti je vlasnik prije dvije godine, također s ciljem privlačenja gostiju s kruzera, osnovao polikliniku Marin Med Zadar, no zatvorila se nakon godinu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 11:46