NATJEČAJ

Kreće izbor za Najboljeg mladog poljoprivrednika 2024.: Provjerite uvjete i sve što vam je potrebno za prijavu

Od 10. siječnja do 13. veljače 2024. na taj se izbor mogu prijaviti mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice u dobi do 40 godina

Najbolji mladi poljoprivrednik 2024.

Pred nama je još jedna godina promocije najboljih mladih hrvatskih poljoprivrednika. Hrvatska će devetu godinu zaredom birati svojeg najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice ovog projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčane Glavak i Jutarnjeg lista, koji je kao i prošlih osam godina medijski pokrovitelj ovog važnog natječaja, koji će biti otvoren u sljedećih mjesec dana. Naime, od 10. siječnja do 13. veljače 2024. na taj se izbor mogu prijaviti mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice u dobi do 40 godina koji su nositelji OPG-a, i to s projektima koji su tijekom 2022. i 2023. bili završeni ili su bili u provedbi.

Cilj je ovog natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Link na online prijavu su na ovoj POVEZNICI

Pravila natječaja su na ovdje na POVEZNICI

Izmjene pravila nagradnog natječaja nalaze se OVDJE

- Nadamo se da ćemo i ove godine primiti prijave mnogih mladih poljoprivrednika i projekata koji su iz godine u godine sve bolji. Čitatelji Jutarnjeg lista vole čitati o mladim uspješnim ljudima koji su odlučili baviti se poljoprivredom. Vjerujem da će i ovogodišnje priče, baš kao i one prethodnih godina, naći desetke tisuća čitatelja - rekao je glavni urednik Jutarnjeg Goran Ogurlić.

- Iz godine u godinu mlade poljoprivrednice i poljoprivrednici razvijaju svoje projekte i unaprjeđuju poljoprivredu, pronalazeći u njoj smisao i poticaj za rad. Njihov odabir pozitivno utječe na cijelo društvo osiguravajući proizvodnju hrane i opstanak ruralnih područja. U tome partnersku podršku mogu pronaći u Vladi Republike Hrvatske, odnosno resornom Ministarstvu poljoprivrede, te Europskoj uniji koja je u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici poseban fokus stavila i na mlade u poljoprivredi. Ponosna sam što se proteklih godina Hrvatska uspjela pozicionirati kao jedna od predvodnica inovacija u poljoprivredi što dokazuje plasman naših predstavnika na EU razini gdje smo imali dva viceprvaka! Vjerujem da je to najbolja pozivnica mladim poljoprivrednicama i poljoprivrednicima da se prijave na natječaj te pokažu kako svojim inovacijama provode zelenu i digitalnu tranziciju u praksi - izjavila je Sunčana Glavak.

Za troje najboljih prema ocjenama ocjenjivačkog suda pripremljene su i novčane nagrade, odnosno ukupni nagradni fond od 6500 eura. Prijave za nagradni natječaj dostavljaju se putem prijavnice dostupne na mrežnoj adresi www.jutarnji.hr, a nakon završetka prijava ocjenjivački sud odabrat će najviše 20 najboljih projekata. O tih 20-ak poljoprivrednih i životnih priča reportaže će napisati novinari Jutarnjeg lista, a bit će objavljene u tiskanom i web izdanju našeg lista, gdje će i čitatelji moći izabrati vlastite favorite. Odabir "najboljeg, najinovativnijeg, najodrživijeg" projekta provest će stručno prosudbeno povjerenstvo na temelju nekoliko kriterija. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najboljima bit će u travnju u Zagrebu, a za 20 najboljih eurozastupnica Sunčana Glavak osigurat će put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Link na online prijavu su na ovoj POVEZNICI

Pravila natječaja su na ovdje na POVEZNICI

Izmjene pravila nagradnog natječaja nalaze se OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:09